Image

NCC bygger ut Navet

BYGG Det blir NCC som får uppdraget att bygga ut Lindholmen Science Park i Göteborg. Ordervärdet uppgår till 400 miljoner kronor och projektet genomförs som ett partneringsamarbete.
Publicerad den 7 Januari 2008

År 2003 invigdes Navet som en mötesplats i Lindholmen Science Park, den mest dynamiska delen i ett av Europas största stadsbyggnadsprojekt - Norra Älvstranden i Göteborg.

Flera av världens ledande teknikföretag har etablerat sig i området och behovet av kontor, konferensutrymmen, restauranger och andra faciliteter har resulterat i att området nu behöver byggas ut. De båda byggnaderna kommer att dockas eller integreras genom ett tak över den gågata som bildas.

Bland de lokaler som ska uppföras är Lindholmen Science Park Open Arena, ett forskningscenter i världsklass. Nybyggnadsprojektet omfattar totalt cirka 21100 kvadratmeter i plan 1-6 samt cirka 5400 kvadratmeter i de två källarplanen.

- Vi är glada att projektet nu är beslutat och upphandlat. Genom det nya huset kan vi erbjuda nya innovativa och kreativa företag att etablera sig inom Lindholmen Science Park, vilket genererar nya affärer och spännande innovationer. Det bidrar till en fortsatt positiv tillväxt i Göteborg, säger Mats Andersson, vd för Älvstranden Utveckling AB.

Partnering är en strukturerad samarbetsform i byggbranschen, där byggherren, konsulterna och entreprenörerna gemensamt löser en bygguppgift, baserat på ett öppet och förtroendefullt samarbete där allas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Projekteringsarbetet startar omgående och i juni 2010 ska fastigheten vara klar. Totalt kommer projektet att sysselsätta cirka 100 personer.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige