Image
Huvudkontor China Evergrande Centre.
Huvudkontor China Evergrande Centre. Bild: Wikimedia Commons

Kinas fastighetskris är inte över än bedömer IMF

Bolag Kina behöver vidta fler åtgärder för att lösa problemen inom fastighetssektorn. Det uppger IMF, Internationella valutafonden i en rapport på fredagen, rapporterar CNBC, som återges av Finwire.
Publicerad den 6 Februari 2023

Fastighetsbranschen bidrar med ungefär en fjärdedel av Kinas BNP och har hämmat tillväxten efter att regeringen i Peking sedan 2020 vidtagit åtgärder för att minska fastighetsutvecklarnas höga skuldberoende.

Kinesiska myndigheter har börjat lätta på restriktionerna för finansiering för sektorn under de senaste månaderna.

– Myndigheternas senaste politiska åtgärder är välkomna, men enligt vår åsikt kommer ytterligare åtgärder att behövas för att få ett slut på fastighetskrisen, säger Thomas Helbling, biträdande direktör för IMF:s Asien-Stillahavsområdet, i en briefing.

IMF-analysen var en del av organisationens senaste rapport om Kina, efter årliga diskussioner med kinesiska tjänstemän som avslutades i november.

Kinas fastighetsmarknad fungerar generellt smidigt och "befinner sig inte i en krissituation", uppger kinesiska tjänstemän i ett uttalande som ingår i IMF-rapporten.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige