Image

Kilenkrysset köper i Staffanstorp

Transaktioner Via snabb en affär med Kildare Partners utökar Kilenkrysset sitt fastighetsinnehav i Staffanstorp, Skåne. Fastigheten Kronoslätt 1:3 på drygt 180 000 kvadratmeter mark är fullt uthyrd till ett av Sveriges största transport- och lagerföretag med en uthyrbar area om drygt 20 700 kvadratmeter. – Det gick väldigt snabbt och smidigt, och vi är mycket glada över möjligheten att satsa vidare i ett mycket spännande område, säger Jens Persson, koncernchef för Kilenkrysset.
Publicerad den 7 Maj 2018

Tillsammans med det lokala näringslivet satsar Staffanstorps kommun hårt på olika former av samarbetsprojekt för att stimulera utvecklingen.

– Vi är en mycket expansiv kommun i Öresundsregionen med en väldigt spännande framtid framför oss, menar Christer Sonesson, Staffanstorps kommunalråd (M). Kilenkryssets storsatsning ligger helt rätt i tiden, och vi ser verkligen fram emot ett ömsesidigt samarbete med Kilenkrysset i vår satsning för samhället och näringslivet.

Fastigheten Kronoslätt 1:3 ligger intill Kilenkryssets befintliga innehav, och bildar sammanlagt ett 820 000 kvadratmeter stort område. Affären gör Kilenkrysset till en av de största aktörerna i området och blir en central del av koncernens satsning i Öresundsregionen. Det geografiska läget, tillsammans med den färdiga detaljplanen, gör området mycket attraktivt för framtida utveckling.

– Fastigheten ligger helt perfekt för de verksamheter och hyresgäster vi brukar utveckla för. Bland annat ser vi potentialen att skapa ett nytt Stockholm Nord, vår logistikterminal i Rosersberg, säger Jens Persson.

Samarbetet med kommunledningen har inletts, och de första diskussionerna förs med intresserade hyresgäster. Utvecklingen är med andra ord i full gång.

– Vi är mycket spända på att få sätta igång med arbetet. Detta ser vi som en jättemöjlighet, inte bara för Kilenkrysset, utan även för kommunen och deras satsningar på näringsliv och skapandet av arbetstillfällen, säger Jens Persson.

Affären skedde genom bolagsförvärv och aktierna i bolaget som äger fastigheten Kronoslätt 1:3 tillträddes den 27 april. Falkenborn var rådgivare till köparen och säljaren företräddes av Hamilton och Colliers.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det har blivit en generell prispress på marknaden"

Bolag Adapteo bygger, hyr ut och säljer anpassningsbara byggnader för skola, förskola, kontor, vård och hälsa. Företagets vd Philip Isell Lind af Hageby beskriver för Fastighetssverige hur de hanterar problemen kopplade till corona, konkurrensläget på marknaden och hur de arbetar med kostnadsanpassningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY