Image

KF Fastigheter säljer profilbyggnader

AFFäRER Nu säljer KF Fastigheter Qvarnen Tre Kronor och två andra byggnader på ön Kvarnholmen. Fastigheterna ska göras om till bostäder. De tre fastigheterna ligger direkt på kajen och har utsikt över Djurgården och Stockholms hamninlopp. Kvarnholmen ligger i Nacka och ägs sedan 2006 gemensamt av KF Fastigheter och JM. När området nu utvecklas går en bit svensk industrihistoria in i en ny fas.
Publicerad den 17 Maj 2010

KF Fastigheter har precis startat försäljning av tre fastigheter på Kvarnholmen. Profilbyggnaderna Qvarnen Tre Kronor, Silo 3 och Gamla kontoret är uppförda under åren 1898 till 1913.

- Det här är klassisk mark för kooperationen. Här gjorde man en gång i tiden bröd, pasta och andra livsmedel, bland annat under varumärket Juvel. Kvarnholmen har varit i KF:s ägo sedan 1922, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

Totalt på Kvarnholmen planeras det för cirka 2 100 nya bostäder. I de tre byggnaderna som är Q-märkta blir det ungefär 170 bostäder. Exakt vad affären, där Pangea Property Partners fungerar som rådgivare, väntas ge vill man inte spekulera i.

- Det här är mycket attraktiva fastigheter i ett helt unikt läge. Det är stort intresse för fastigheterna och vi har flera bud. Marknaden ser stark ut, säger Bernt-Olof Gustavsson.

Detaljplaneläggningen för Kvarnholmen kommer att ske i minst sju etapper. Alltefter som planerna blir klara kommer de att styckas upp i fastighetsbolag och säljas ut i lika delar till KF Fastigheter och JM. Total yta byggrätter i projektet är 300 000 kvadratmeter bostäder och arbetsplatser.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige