Image
Ken Wendelin.
Ken Wendelin. Bild: Aros Bostad

Ken Wendelin blir vice vd och CFO på Holmströmgruppen

Bolag Holmströmgruppen, som är asset manager åt Holmström Fastigheter Holding, anställer Ken Wendelin som CFO och vice vd.
Publicerad den 31 Oktober 2022

Ken Wendelin kommer närmast från Aros Bostad där han har varit CFO och vice vd. Dessförinnan arbetade han som Director och Global Co-Head Real Estate i SEB Corporate Finance.
– Det känns riktigt spännande att få ansluta sig till Holmströmgruppen och jag ser fram mot att vara med och bidra till bolagets utveckling, säger Ken Wendelin.
– Vi ser verkligen fram emot att välkomna Ken, både som person och kompetensmässigt. Ken har en bred erfarenhet inom ekonomi, transaktion och kapitalmarknad och vi ser fram emot att tillsammans med honom fortsätta utveckla vår verksamhet, säger Erik Rune, vd för Holmströmgruppen.

Aros Bostad startar rekrytering av ersättare omgående. Ken Wendelin kommer att arbeta kvar på sin position inom Aros Bostad under ytterligare sex månader.
– Jag vill tacka Ken för ett förtjänstfullt och värdeskapande arbete under de senaste sju åren. Under den här perioden har Aros Bostad utvecklats från att vara en mindre ägarledd organisation till ett noterat bolag och en position som en av Storstockholms största bostadsutvecklare. Från styrelsen och grundarna så önskar vi Ken lycka till med nya spännande utmaningar, säger Johan A. Gustavsson, styrelseordförande i Aros Bostad.
– Aros Bostad har genomgått en kraftig tillväxt under de senaste åren, med mångdubblering av både personalstyrka och antalet bostadsprojekt i produktion. Det har varit roligt att ha Ken som partner under denna utvecklingsresa och jag ser fram emot att vi kan fortsätta driva branschen framåt, om än från olika håll framöver, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Göteborg växer mest i hela Sverige: "Bostäderna är den svaga länken"

Bostäder Igår, tisdag, publicerade SCB nya siffror för deras prognos för hur mycket städerna kommer växa i befolkningsmängd de kommande åren. I topp ligger Göteborg, som kommer växa med över 16 000 invånare. För huvudstaden är den siffran bara 10 000. Men att vara den staden som ska växa mest ställer också större krav på kommunen. Det menar Christina Heikel som är stadsutvecklingsansvarig på Västsvenska Handelskammaren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige