Image
Blooc utvecklar 30 nya par- och radhus i etappen Ängen.
Blooc utvecklar 30 nya par- och radhus i etappen Ängen. Bild: Blooc

Källberga Mark avyttrar mark till Blooc och Brickhouse Bostäder i Nynäshamn

Transaktioner Ytterligare två aktörer, Blooc och BrickHouse Bostäder, väljer nu att investera i den nya stadsdelen Källberga i Nynäshamns kommun. Här utvecklar Archus, på uppdrag av Källberga Mark, ett nytt naturnära bostadsområde. Fullt utbyggt kommer det nya bostadsområdet rymma cirka 700 bostäder kring en bykärna med verksamheter, samhällsservice, butiker och skola/förskola.
Publicerad den 21 Augusti 2021

Blooc och BrickHouse Bostäder har under våren valts ut som två partners i utvecklingen av Källberga och förvärvar därmed mark för upplåtelse av bostäder av Källberga Mark AB, ett bolag som Marcus Wallenberg och Fanny Sachs står bakom.
– Målsättningen har alltid varit att säkra olika samarbeten för ett långsiktigt partnerskap. Dessa aktörer kompletterar och säkrar olika typer av upplåtelseformer och bostäder som även delar Källbergas värderingar, säger Michael Larsson, projektchef.

Blooc planerar för 30 radhus/parhus inom den inledande etappen, Ängen, och kommer etablera områdets första bostadsrätter. Färdigutvecklad kommer etapp Ängen bestå av cirka 200 bostäder i olika upplåtelseformer, en idrottshall och en skola av Hoivatilat med plats för cirka 450 barn.
– Vi är mycket stolta över att få vara med och utveckla Källberga till en hållbar stadsdel för framtiden. Källberga har alla de kvalitéer som vi tycker är viktiga när vi väljer område att bygga bostäder i. Pendlingsnära, naturen inpå hörnet, förskola/skola och en genomtänkt gestaltning av området, säger Stefan Gustavsson, vd för Blooc.

BrickHouse Bostäder förvärvar fem fastigheter i de inledande etapperna och avser att utveckla cirka 250 lägenheter med klimatsmart profil och fokus på omgivningens förutsättningar för umgänge, trygghet och ett aktivt liv. BrickHouse bygger flexibla boenden med varierande upplåtelseformer. Etappen består av cirka 350 bostäder fördelat mellan lägenheter och radhus.
– Vi är stolta att vara en del av den tidiga utvecklingen av Källberga, som en bidragande part för ett hållbart område med fokus på välbefinnande i vardagen och naturlig gemenskap för de som bor, besöker och arbetar här, säger Johan Blomster vd på BrickHouse Bostäder.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Archus på Branschguiden

Archus är en nytänkande, engagerad rådgivare och utvecklingspartner inom samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, projektutveckling, arkitektur och design.
Idag består Archus av fyra olika bolag som verkar enskilt och tillsammans formar en stark helhet;

Archus Arkitektur
Av utmaningar inom projektutveckling skapar vi hållbar arkitektur med spets och finess. Genom idé och initiativ är vår utgångspunkt att skapa goda affärer för våra kunder, bland våra kunder.

Archus Development
Archus Development erbjuder kunder affärsutvecklingskompetens genom att driva fram projekt från...

Läs mer om Archus på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige