Image

K2A och SBB samarbetar i Falun

Bolag K2A inleder samarbete med SBB om att utveckla ett boende för äldre i Falun.
Publicerad den 21 December 2017

K2A och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden inleder ett samarbete om att utveckla ett boende för äldre i Falun. Samarbetet kommer att ske genom ett gemensamägt bolag där K2A och SBB äger hälften vardera. Avsikten är att SBB skall överlåta den berörda fastigheten till det gemensamägda bolaget och där K2A:s dotterbolag Grännäs Trähus har för avsikt att ansvara för husentreprenaden. Såväl fastighetsöverlåtelse samt projektstart är villkorat av att detaljplan vinner laga kraft samt att operatör ytterst ingår hyresavtal. Givet att tillträde faktiskt sker så är bedömningen att boendet kan vara färdigt för inflyttning år 2021.

– Vi ser fram emot att samarbeta med SBB i Falun. Samarbetet har uppstått då SBB har tillgång till byggrätter och K2A har tillgång till produktionskapacitet och förmåga att leverera trähus av hög kvalitet. K2A äger redan idag vård- och omsorgsboenden och ser ett behov av denna typ av bostäder framöver, kommenterar Johan Knaust, vd för K2A.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är en snabbt växande och långsiktig fastighetsägare som utvecklar hyresbostäder och samhällsfastigheter för egen förvaltning. Vår inriktning är välplanerade, yteffektiva hyresbostäder för alla typer av boenden i Sverige där efterfrågan är hög. Vi bygger Svanenmärkta hus i svenskt trä – ett förnybart material som används i en effektiv industriell process där vi tar ansvar från naturens egen produktion till färdig bostad. Det gör oss till det gröna fastighetsbolaget. En position vi är stolta över att förvalta och utveckla.

K2A är en modern version av den ga...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lämnar John Mattson för vd-stolen på Tilia: "Roligt att få ta ett helhetsansvar"

Bolag Tilia Fastigheter har gjort klart med en ny vd. Framöver kommer bolaget ledas av Christina Hansson som ansluter från John Mattson där hon varit förvaltningschef. För Fastighetssverige ger Christina Hansson sin syn på uppdraget, Tilias position och om hur det är att verka i noterad kontra familjeägd miljö.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige