Image
K2A köper av Skanska i Växjö.
K2A köper av Skanska i Växjö. Bild: Skanska

K2A köper hyresbostäder i Växjö

Transaktioner K2A köper bostäder under uppförande i Växjö av Skanska för 160 miljoner kronor.
Publicerad den 9 December 2019

K2A har tecknat avtal om att förvärva 100 procent av aktierna i Skanska Hyresbostäder Hovs Hagar AB som äger fastigheten Växjö Soluppgången 1 av Skanska. Transaktionen baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 160 miljoner kronor. Skanska kommer att finansiera, bygga och färdigställa projektet i dess helhet och K2A tillträder bolaget med den underliggande fastigheten efter färdigställt projekt vilket är planerat till januari 2022. K2A kommer att erlägga betalningen i samband med tillträdet och avser att finansiera förvärvet genom banklån samt eget kapital.

På fastigheten, som ligger fyra kilometer norr om centrala Växjö, kommer Skanska bygga tre hus med sammanlagt 60 hyreslägenheter med en uthyrningsbar area om cirka 3 700 kvadratmeter. I en av byggnaderna kommer det att finnas en förskola för 125 barn med en uthyrningsbar area om cirka 1 100 kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till cirka 8,6 miljoner kronor 2022.

Byggnaderna kommer uppfylla Skanskas egna hållbarhetsstandard - Skanska Grön Hyresbostad - vilket är ett program där bolaget fokuserar på olika parametrar i förstudie, genomförande och drift för att uppnå en god hållbarhet och minimera miljöpåverkan. Bland annat kommer solceller att installeras på taken och det kommer även att förberedas för laddstolpar för bilar.

– Detta är ett förvärv i linje med vår strategi att stärka vår position på orter med stark befolkningstillväxt och där det finns god efterfrågan på hyres- och studentbostäder. Vi har sedan tidigare två andra projekt i Växjö vilka planeras att färdigställas under 2022 och sammantaget kommer vi inom ett par år kunna erbjuda över 300 hyres- och studentbostäder, säger Johan Knaust, vd för K2A.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY