Image
Jacob Karlsson, vd K-Fastigheter.
Jacob Karlsson, vd K-Fastigheter. Bild: Axel Ohlsson

K-Fastigheter och Kilenkrysset bildar JV – och växlar upp i Mälardalsregionen

Bolag K-Fastigheter samarbetar med Kilenkrysset för byggnation av hyresrätter i Mälardalsregionen.
Publicerad den 4 Mars 2021
Det nya bolaget kommer att verka under namnet "K-Fast Kilen AB", och K-Fastigheter äger 51 procent av aktiekapitalet. Bild: K-Fastigheter
Det nya bolaget kommer att verka under namnet "K-Fast Kilen AB", och K-Fastigheter äger 51 procent av aktiekapitalet.

K-Fast Holding AB startar ett gemensamägt bolag med Kilenkrysset AB för att verka i Mälardalsregionen och uppföra K-Fastigheters koncepthus för långsiktig förvaltning på de bostadsbyggrätter som utvecklas av Kilenkrysset. Det nya bolaget kommer att verka under namnet K-Fast Kilen AB och K-Fastigheter äger 51 procent av aktiekapitalet.

– Med detta samarbete får K-Fastigheter tillgång till många och attraktiva byggrätter i ett för oss viktigt tillväxtområde. Kilenkrysset är en stor markägare och kan tillföra vårt gemensamma bolag mark i områden som K-Fastigheter bedömer lämpliga för byggnation av lägenheter i våra tre koncepthus, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fast Holding AB.

– Kilenkrysset med sin geografiska närhet och med sitt breda nätverk kommer dessutom att bistå K-Fastigheter i upphandling av infrastruktur- och markentreprenader hänförliga till den kommande bostadsproduktionen. Vi kommer att bygga och förvalta våra hus enligt samma höga krav som vi ställer på alla våra projekt, fortsätter Jacob Karlsson.

– Kilenkrysset är en privatägd bygg- och fastighetskoncern bildad år 1990 och med säte i Strängnäs. Vi är en av Sveriges största markägare och har affärsidén att bygga, förvalta, långsiktigt äga och utveckla områden för lager och logistik, kontor, bostäder och samhällsnytta. Det finns stor potential i att samarbeta med K-Fastigheter, vi har till stor del liknande affärsfilosofi, säger Kilenkryssets koncernchef och grundare Jan Persson.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY