Image

JM säljer fler bostäder

Bolag JM sålde 891 bostäder under Q3, att jämföra med 792 under samma period förra året.
Publicerad den 21 Oktober 2015
Johan Skoglund. Bild: JM
Johan Skoglund.

För niomånadersperioden har antalet sålda bostäder ökat till 2 831 (2 277) och produktionsstarterna ökade till 2 665 (2 277).

Resultatmässigt ser det dock något sämre ut. För niomånadersperioden minskade resultatet före skatt till 1 033 (1 149). Resultat efter skatt minskade till 775 miljoner kronor (871).

Räntabiliteten på eget kapital för de senaste tolv månaderna uppgick till 27,6 procent (30,1).

Resultatet per aktie under niomånadersperioden uppgick till 10,40 kronor (11,30).

- Efterfrågan för JMs bostäder har utvecklats fortsatt positivt på JMs huvudmarknader under året. Den starka försäljningen har medgett fortsatt hög nivå av produktionsstartade bostäder. Vi är också mycket nöjda med kvartalets stora fastighetsförvärv i Bromma som innebär god potential för den framtida projektutvecklingen i Stockholm. Samtidigt väljer vi, med fastighetsförsäljningarna i Köpenhamn och Bryssel, att fokusera vår utlandsverksamhet till Norge och Finland, skriver Johan Skoglund i vd-ordet.

- Strukturellt gäller goda förutsättningar för vår affär med stor befolkningsökning på de marknader där vi är verksamma. Vi är offensivt positionerade med finansiell styrka och mycket god projektportfölj som löpande förädlas och förnyas samtidigt som vår starka balansräkning ger oss handlingsfrihet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige