Image

JM köper 140 byggrätter vid Ekerö centrum

Transaktioner JM köper en del av detaljplaneområdet för bostäder vid Klas Horns väg av AB Ekerö Bostäder. Detta är ett steg i utvecklingen av Ekerö centrum med flera nya bostäder.
Publicerad den 2 December 2015

Köpet omfattar byggrätter för 140 nya bostadsrätter varav ett 40-tal för seniorer och uppgår till 78 miljoner kronor.

Klas Horns väg har ett centralt läge vid Ekerö centrum med närhet till både Mälaren och andra naturområden. JM AB kommer tillsammans med dotterbolagen AB Borätt och Seniorgården AB att projektutveckla och bygga 140 nya bostäder. Först ut är projektet Ekbacken.

– Ekbacken är Borätts och Seniorgårdens första projekt på Ekerö. Ekerö Bostäder är en nytänkande samarbetspartner som vi kan skapa ett attraktivt bostadsområde tillsammans med och som passar många människor, säger Birgitta Seeman, vd för AB Borätt/Seniorgården AB.

Borätts byggstart beräknas ske under första kvartalet 2016 med inflyttning under fjärde kvartalet 2017. Seniorgårdens byggstart planeras ske under våren 2017 med inflyttning hösten 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige