Image

JM säljer bostadsprojekt

TRANSAKTIONER JM har tecknat avtal med Stiftelsen Arbetarebostadsfonden om försäljning av bostadsprojektet Skogsalmen i Långbro Park i Stockholm. Affären är värd 133 miljoner kronor.
Publicerad den 6 November 2009

Projektet omfattar 62 lägenheter med tillhörande garage.

- Affären med Stiftelsen Arbetarebostadsfonden är ännu ett led i JM:s utveckling av populära Långbro Park. Stiftelsen är långsiktig hyresrättsförvaltare och affären tillför en bra blandning av upplåtelseformer i området, säger Pär Vennerström, regionchef på JM.

Affären är värd 133 miljoner kronor och resultatredovisas löpande under 2010/2011. Byggstart är planerat till maj 2010. Affären är villkorad att bygglov erhålls.

- Detta avtal ligger väl i linje med stiftelsens stadgar och intentioner. Vi är glada över att kunna bidra till att fler hyresrätter byggs i Stockholm säger Catarina Johansson Nyman, vd på Stiftelsen Arbetarebostadsfonden. Inte minst känns det spännande att kunna erbjuda lägenheter inom ett så attraktivt område som Långbro Park.

Bostäderna kommer att förmedlas via bostadsförmedlingen i Stockholm respektive via stiftelsen.

Stiftelsen Arbetarebostadsfonden bildades 1853 och är en av Sveriges äldsta bostadsstiftelser. Stiftelsen äger och förvaltar 1 350 bostadslägenheter i Stockholms innerstad och i Västerort.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige