Image

Järntorget köper fastighet i Uppsala

Transaktioner Järntorget har förvärvat en fastighet i Sala backe i Uppsala kommun. Syftet är att möjliggöra 200 nya bostäder.
Publicerad den 2 Maj 2016

Fastigheten ligger på Salabacksgatan och arbete med en ny detaljplan med syfte att möjliggöra nya bostäder pågår.

– Vi är glada och stolta över att kunna genomföra detta förvärv i ett mycket attraktivt läge. Vi ser fram emot att få planera och bygga vackra moderna bostäder i expansiva Uppsala, säger Jenny Gibson, regionchef på Järntorget Uppsala.

Förvärvet är en del av Järntorgets satsning för att bli en etablerad och långsiktig bostadsaktör i Uppsala där man 2015 öppnade ett lokalkontor. Förvärvet är även ett led i koncernens ambition att öka sin årliga produktion från cirka 400 till 1 000 bostäder.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige