Image

ISS skjuter upp notering

Bolag Börsnoteringen av ISS skjuts upp. Orsaken är det oroliga marknadsläget efter Japankatastrofen och händelserna i Libyen och övriga Nordafrika.
Publicerad den 18 Mars 2011

- Vi är mycket nöjda med den positiva reaktionen vi har fått från investerarna, men de nuvarande volatila och osäkra marknadsförhållandena tillåter oss inte att genomföra transaktionen och en smidig övergång till den publika marknaden, säger ISS ordförande Ole Andersen.

Riskkapitalbolaget EQT och investmentbanken Goldman Sachs äger ISS.

Samtidigt som ISS skulle börsnoteras på Köpenhamnsbörsen var tanken att genomföra en nyemission om 15 miljarder kronor.

Enligt uppgifter till Dagens Industri var emissionen övertecknad, men de senaste dagarnas oroligheter ska ha gett investerarna kalla fötter. Uppgifter till DI gör gällande att EQT i försök att rädda noteringen gick ut och sänkte prisintervallet på aktien från 100-135 danska kronor till 100-110 danska kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige