Image

ISS ror hem stort uppdrag

AFFÄRER ISS Property Services har fått i uppdrag att förvalta de fastigheter som Systembolaget sålt till Nordisk Areal I AS.
Publicerad den 20 Februari 2008

- Förvärvet är spännande och utgör ett bra tillskott till vår fond. Fastigheterna är väl skötta och har bästa läge på respektive ort. Kombinerat med stabila hyresgäster och långa hyresavtal, erbjuder detta en riskprofil som passar fastighetsfonden Nordisk Areal I AS, säger Per Mortensen, vd för First Property Fund Management.

Avsikten med Nordisk Areal I AS är att erbjuda investerare en diversifierad och aktivt förvaltad fastighetsportfölj och målet är att bygga upp en portfölj på 6-9,5 miljarder kronor inom de närmaste två till tre åren.

Efter köpet har Nordisk Areal I AS en volym på cirka 2,75 miljarder kronor. I och med förvärvet väljer First Property Fund Management också att inleda ett samarbete med ISS Property Services om förvaltning av hela fastighetsbeståndet, 102 fastigheter på lika många orter.

- ISS har en struktur och en organisation som är väl rustad att förvalta vårt förvärv i Sverige, säger Per Mortensen.

- Nordisk Areal representerar en typ av fastighetsägare som ISS Property Services gärna arbetar med. Vår breda tjänsteportfölj och stora geografiska spridning ger både synergivinster och färre tidsödande kontaktytor. Vi tror också att ISS Property Intelligence, vår analys- och informationslösning, är attraktiv för proffessionella ägare, säger Christer Ekelund, försäljningschef ISS Property Services.

Fasticon Asset Management har varit rådgivare åt First Property Fund Management i upphandlingsprocessen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige