Image

Investerar 400 miljoner kronor i Arenastaden

Transaktioner Fabege har köpt två obebyggda fastigheter i Arenastaden. Totalt utgör de en yta om 24 800 kvadratmeter. Dessutom investerar man i Hammarby Sjöstad. Totalt uppgår investeringarna till 400 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Mars 2011
Annons
Image

Fabege har förvärvat två obebyggda fastigheter i Arenastaden, den ena är Pyramiden 3 med en markareal om cirka 9 200 kvadratmeter och den andra är Signalen 3 med en markareal om cirka 15 600 kvadratmeter. Säljare är Granen och Estancia.

- Arenastaden är ett prioriterat utvecklingsområde för Fabege. Vi säkerställer nu möjligheten att även fortsättningsvis kunna erbjuda stora sammanhängande och attraktiva kontorsytor till våra kunder, säger Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.

Newsec var rådgivare vid försäljningen av Signalen 3.
- Vi erhöll uppdraget i februari och efter en intensiv period är nu affären
genomförd. Vi kan konstatera att intresse för den framväxande Arenastaden
otvetydigt är mycket stort, säger Dan Sandstedt, projektledare på Newsec.

Dessutom har Fabege beslutat genomföra ett investeringsprojekti Hammarby Sjöstads landmärke Lumafabriken.
- Luma är en fantastiskt inspirerande byggnad som vi nu rustar för att upprätthålla ställningen som Sjöstadens mest attraktiva kontorsarbetsplats, säger Urban Sjölund, fastighetschef på Fabege.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige