Image

Investerar 400 miljoner kronor i Arenastaden

Transaktioner Fabege har köpt två obebyggda fastigheter i Arenastaden. Totalt utgör de en yta om 24 800 kvadratmeter. Dessutom investerar man i Hammarby Sjöstad. Totalt uppgår investeringarna till 400 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Mars 2011

Fabege har förvärvat två obebyggda fastigheter i Arenastaden, den ena är Pyramiden 3 med en markareal om cirka 9 200 kvadratmeter och den andra är Signalen 3 med en markareal om cirka 15 600 kvadratmeter. Säljare är Granen och Estancia.

- Arenastaden är ett prioriterat utvecklingsområde för Fabege. Vi säkerställer nu möjligheten att även fortsättningsvis kunna erbjuda stora sammanhängande och attraktiva kontorsytor till våra kunder, säger Klaus Hansen Vikström, affärsutvecklingschef på Fabege.

Newsec var rådgivare vid försäljningen av Signalen 3.
- Vi erhöll uppdraget i februari och efter en intensiv period är nu affären
genomförd. Vi kan konstatera att intresse för den framväxande Arenastaden
otvetydigt är mycket stort, säger Dan Sandstedt, projektledare på Newsec.

Dessutom har Fabege beslutat genomföra ett investeringsprojekti Hammarby Sjöstads landmärke Lumafabriken.
- Luma är en fantastiskt inspirerande byggnad som vi nu rustar för att upprätthålla ställningen som Sjöstadens mest attraktiva kontorsarbetsplats, säger Urban Sjölund, fastighetschef på Fabege.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige