Image
Det första Stockholmshuset, i Rågsved.
Det första Stockholmshuset, i Rågsved. Bild: Familjebostäder

Inflyttning i första Stockholmshuset

Bygg/Arkitektur Nu i dagarna flyttar de första hyresgästerna in i Säterhöjden i Rågsved i det första Stockholmshuset, en satsning för att snabbt och kostnadseffektivt bygga tusentals nya hyresrätter i Stockholm.
Publicerad den 28 Mars 2019

Det första spadtaget för 70 nya hyresrätter togs i december 2017, drygt 16 månader senare kan nu hyresgästerna börja flytta in. Inflyttningen sker i tre etapper i april, maj och juni.

Här finns lägenheter i storlekarna 1 - 4 rum, från 33 till 101 kvadratmeter.

– Det är fantastiskt roligt att få hälsa våra nya hyresgäster välkomna till det första Stockholmshuset, som är det första projektet i ett seriellt byggande av tusentals hyresrätter. Med Stockholmshusen skapar vi förutsättningar för pressade produktionskostnader över tid, säger Håkan Siggelin, chef projektutvecklingsavdelningen på Familjebostäder.

Stockholmshusen är en satsning för att snabbt och kostnadseffektivt bygga tusentals nya hyresrätter i Stockholm. Det är ett samarbetsprojekt mellan de allmännyttiga bostadsbolagen, entreprenörer och stadens tekniska förvaltningar för att snabba på och utveckla planerings- och byggprocessen.

Stockholmshusen byggs utifrån ett särskilt framtaget koncept för gestaltning. Hyresrätterna i Säterhöjden är det första projektet i det seriella byggandet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige