Image

Hypergene växer i fastighetssektorn

Bolag Kungsleden och Stena Fastigheter är nya kunder till Hypergene. Kungsleden valde Hypergene i december och har nu tecknat avtal om en beslutsstödslösning. Hypergene har sedan tidigare ett antal både större och mindre fastighetsbolag som kunder.
Publicerad den 19 Januari 2016

Totalt representerar de åtta största kunderna i branschen ett samlat fastighetsvärde på cirka 200 miljarder kronor.

– Under 2015 utökade vi satsningen på fastighetssektorn där vi såg att vår produkt gjorde stor skillnad. De lever i en värld som präglas av hög förändringstakt med ekonomiska händelser i omvärlden och fastigheter som utvecklas, köps och säljs. Därför blir ett flexibelt och heltäckande beslutsstöd extra värdefullt, säger Per Hidenius, vd på Hypergene.

Beslutsstödet från Hypergene inkluderar stöd för analys och uppföljning samt budget och prognos men också möjlighet att arbeta med målstyrning och affärsplan.

Bland tillämpningarna märks affärsplan på såväl företags- som fastighetsnivå liksom intäktssimulerings- och intäktsbudgetmodell, kontraktsdataanalys, investeringsbudget och investeringsuppföljning. Lösningarna varierar mellan bolagen men förenas av att de ska bidra till ökad effektivitet och bättre styrning av verksamheten.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Exklusivt med globala investeraren: Här kommer de satsa krutet framöver

Bolag Fastighetssverige har fått en exklusiv intervju med två företrädare för Nuveen Real Estate, en av världens största fastighetsförvaltare och investerare. Den europeiska fastighetschefen Randy Giraldo berättar om investerarens strategi på marknaden och det stora fokuset det kommande decenniet, medan den nordiska transaktionschefen Oscar Maltesen kommenterar synen på svenska fastigheter, de mest intressanta segmenten och prisjusteringen de väntar på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige