Image

Hufvudstaden väljer Zengun i Bibliotekstan

Bolag Hufvudstaden väljer Zengun som generalentreprenör i renoveringen av kvarteret Vildmannen 7.
Publicerad den 27 September 2016

Zengun har erhållit uppdraget att utföra grundförstärkning, stomarbeten samt marknadsanpassning i kvarteret Vildmannen 7 i korsningen Jakobsbergsgatan – Biblioteksgatan.

Fastigheten uppfördes i slutet av 1800-talet och har innehållit många verksamheter genom åren. Under tidigt 1900-tal hyrde det kvinnliga kooperativet Svenska Hem delar av fastigheten och under de senaste 20 åren har Erik Penser bedrivit sin verksamhet där.

Fastigheten kommer att renoveras såväl interiört som exteriört och med stor hänsyn till de mycket påkostade detaljerna och materialvalen som återfinns i sekelskiftesarkitekturen.

Arbetet startar under september och kommer att pågå under 2017.

– Det känns fantastiskt kul att få Hufvudstadens förtroende i detta prestigeprojekt som innehåller allt ifrån komplex grundläggning till ett renoveringsarbete där stor vikt kommer att läggas vid detaljer och materialval, säger Mick Salonen – affärsenhetschef på Zengun.

– Vi ser fram emot att än en gång få samarbeta med Hufvudstaden, denna gång med att utveckla och förfina en historisk fastighet i själva kärnan av Stockholms innerstad, säger Martin Dahlgren, VD på Zengun.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige