Image
Hufvudstaden har återuppbyggt den brandskadade fastigheten Vildmannen 7 i centrala Stockholm.
Hufvudstaden har återuppbyggt den brandskadade fastigheten Vildmannen 7 i centrala Stockholm. Bild: Hufvudstaden

Hufvudstaden har återuppbyggt brandskadade Vildmannen 7

Bygg/Arkitektur Hufvudstaden har nu återuppbyggt fastigheten Vildmannen 7, belägen i korsningen av Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan i Stockholm. Fastigheten är en byggnad från slutet av 1800-talet som var nära att totalförstöras av en brand i november 2017.
Publicerad den 23 Augusti 2023

Onsdagen den 23 augusti genomfördes en invigningsceremoni för den återuppbyggda fastigheten Vildmannen 7, belägen i korsningen av Biblioteksgatan och Jakobsbergsgatan i Stockholm. Den pampiga 1800-talsbyggnaden fylls nu åter med liv och rörelse när de första hyresgästerna flyttar in i de moderna och flexibla lokalerna.

Efter en både spektakulär och komplicerad byggprocess skänker Vildmannen 7 åter sin glans till Bibliotekstan i Stockholm. Den förödande branden i november 2017 var nära att helt utradera detta kulturhistoriskt värdefulla hus, men den svenska Roslagssandstenen stod pall och den unika fasaden kunde bevaras. Invändigt har en helt ny byggnad uppförts. Här finns idag ljusa, flexibla och moderna kontors- och butikslokaler samt ett antal företagslägenheter.

– Det är en mycket speciell dag för oss på Hufvudstaden. En brand, som den vi drabbades av i Vildmannen, är såklart en fastighetsägares mardröm. Därför är det med stor glädje och stolthet som jag idag tillsammans med kollegor och inbjudna gäster fick genomföra en invigning som symboliserar nystarten för en av Stockholms kulturhistoriskt mest intressanta byggnader", säger Anders Nygren, vd Hufvudstaden.

Vildmannen 7 har sammanlagt 4 800 kvadratmeter uthyrningsbar yta och nybyggnationen har gett möjlighet till effektiva planlösningar och införandet av flera hållbara system som bergvärme och solceller.

Samtliga kontorsplan hyrs av Cirio Advokatbyrå och i gatuplan är tre varumärken klara för varsin butikslokal; Chanel Fragrance and Beauty Boutique, det franska modevarumärket A.P.C. och det svenska sko- och accessoarvarumärket ATP Atelier.

– Intresset för att bedriva verksamhet i återuppbyggda Vildmannen 7 har varit och är mycket stort. Majoriteten av fastighetens lokaler är redan uthyrda och vi ser fram emot att komplettera med de sista varumärkena som kan bidra till Bibliotekstans unika utbud, säger Frida Wijkström, chef affärsområde Stockholm, Hufvudstaden.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige