Image

HSB Bostad vinnare i anbudstävling i Sigtuna

Bygg/Arkitektur I konkurrens med 20 anbudsgivare vann HSB Bostad tävlingen om ett centralt beläget kvarter i Sigtunas nya stadsdel, Sigtuna stadsängar. Hållbarhet i kombination med god arkitektur ledde till vinsten.
Publicerad den 24 Januari 2017
HSB Bostad vinnare i anbudstävling i Sigtuna. Bild: Arkitektstudio Witte
HSB Bostad vinnare i anbudstävling i Sigtuna.

HSB:s vinnande förslag innehåller bland annat en stor variation av hushöjder och olika takformer i flera riktningar. Projektet innefattar även solceller, miljöklassade armaturer, återbruk eller återvinning av byggavfall samt hus med en energinivå för miljöbyggnad som är minst 20 procent bättre än Boverkets byggregler. HSB:s anbud innehöll vidare en satsning på växter, buskar eller träd på en del av hustaken, innergården och i kvarterets två större öppningar.

– Vi ser fram emot att vara med och att hållbart utveckla en ny del av Sigtuna. Vi är mycket glada över att vår satsning på arkitektur och hållbarhet föll väl ut. Läget är mycket uppskattat bland HSB:s medlemmar, säger Stig Ahlén, vice vd för HSB Bostad.

HSB planerar även att tillföra en ”HSB Hub”, en mötesplats öppen för alla i området med tillgång till service och kontor/café som ska inbjuda till samvaro och bidra till en levande stadsdel. För att utse vinnaren i Sigtuna stadsängars anbudstävling användes en kombination av tre kriterier: pris, hållbarhet samt arkitektur.

– Vi på Sigtuna stadsängar gratulerar i dag HSB Bostad till en välförtjänt förstaplats. Deras förslag innebär byggnation med hög hållbarhet i en modern men historiskt förankrad arkitektur, säger Kim Hultén, verksamhetschef för Sigtuna stadsängar Exploaterings AB.

HSB Bostad påbörjar försäljning av lägenheter i HSH BRF Silverskatten i september 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige