Image

Hon tar hand om Skanskas gröna affärer

BOLAG Skanska skapar en ny global enhet för gröna affärer. Cecilia Fasth, vd för Skanska Fastigheter Göteborg blir chef - green business officer - för den nya enheten Skanska Green Business.
Publicerad den 25 November 2009

Cecilia Fasth efterträds i Göteborg av Micko Pettersson.

Skanska Green Business uppgift blir att stödja koncernens verksamheter runt om i världen i att snabbt sprida och kommersialisera teknik, lösningar och affärsmodeller för grönt byggande.

Satsningen bygger vidare på de senaste årens arbete i Skanska att kartlägga och utveckla olika lösningar, metoder och pilotprojekt runt om i världen för att skapa byggnader som är energieffektiva och som har låg miljöpåverkan.

Skanska Green Business kommer att ledas från Stockholm men ha medarbetare runt om i Skanskas verksamheter i Europa och USA.

GBO Cecilia Fasth rapporterar till Skanskas vd och koncernchef Johan Karlström.

- Vi bygger redan mycket energisnålare idag än för några år sedan, utan att det blir dyrare i längden. Samtidigt sker en snabb utveckling mot miljömärkning av byggnader, till exempel genom det internationella Leed-systemet. Genom att erbjuda attraktiva lösningar snabbt och brett kan ännu fler av våra kunder sänka sina kostnader och samtidigt göra en insats för miljön, säger Cecilia Fasth, green business officer (GBO) och chef för Skanska Green Business.

Cecilia Fasth har arbetat i Skanska sedan 1996 och har haft en rad befattningar inom kommersiell fastighetsutveckling. Sedan 2006 har hon varit vd för Skanska Fastigheter Göteborg, där hon alltså efterträds av Micko Pettersson.

Pettersson har arbetat i olika positioner inom Skanska-koncernen sedan 1984, senast som ansvarig för fastighetstransaktioner i Göteborg. Tidigare har han varit marknadsområdeschef för affärshus-verksamheten och under 2008 var han med och startade Skanskas verksamhet för utveckling av kommersiella fastigheter i USA.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige