Image

Hon leder NAI Svefas nya affärsområde

BOLAG NAI Svefa etablerar ett nytt affärsområde inom Interim Management, det vill säga kompetensförsörjning av kvalificerad arbetskraft inom mark- och exploatering, fastighetsbildning, värdering och förhandling, markåtkomst, utredningsstöd samt ledarförsörjning. Som chef för affärsområdet har man valt bolagets HR- och marknadschef Petra Skoglund.
Publicerad den 11 Maj 2010

NAI Svefa har redan idag ett femtontal medarbetare som på kortare eller längre tid är placerade ute hos kund. Det gäller framförallt hos myndigheter och kommuner som i takt med ökade pensionsavgångar får ett allt större behov av externt stöd samt inom smala nischer där kompetent personal behövs i projekt av tidsbegränsad karaktär.

- En ökande efterfrågan interimstjänster har skapat en nisch som vi nu vill utveckla och ta ett starkare grepp om. Affären finns redan, nu väljer vi att samla den för att bättre kunna möta kundernas behov men också för att bättre svara upp mot den anställda personalens krav på kontinuerlig kompetensutveckling och stimulans av olika slag, säger Lennart Weiss, koncernchef på NAI Svefa.

- I första hand kommer vi att fokusera på våra offentliga kunder, men vi ser redan idag en ökande efterfrågan även hos privata marknaden, inte minst bygg- och fastighetsbolag som föredrar en mindre och mer flexibel organisation. Redan idag har NAI Svefa VD-uppdrag hos privata uppdragsgivare på kortare och längre kontrakt, säger Lennart Weiss.

Affärschef för Interim Management blir Petra Skoglund som arbetat på företaget sedan 2006 i rollen som HR- och marknadschef. Petra sitter i koncernledningen och kommer även fortsättningsvis ansvara för frågor som rör rekrytering, employer branding, introduktion och medarbetarutveckling. En ny marknadschef är på väg att rekryteras och kommer att presenteras inom kort.

- Petra har arbetat hos oss länge och kan vår affär i grunden. Tidigare arbetade hon inom rekryterings- och bemanningsbranschen. Hon har gedigen erfarenhet av att utveckla både människor och affärer, därför är det extra roligt att hon nu går in i en operativ affärsroll nära våra kunder, säger Lennart Weiss.


Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige