Image
Petra Bjurhall, ny vd för NIRAS Sweden.
Petra Bjurhall, ny vd för NIRAS Sweden. Bild: NIRAS

Hon blir ny vd för NIRAS Sweden

Bolag NIRAS har utsett Petra Bjurhall till ny vd för sin svenska verksamhet. Petra kommer ingå i koncernledningen för NIRAS-gruppen.
Publicerad den 8 Februari 2023

Petra Bjurhall har en lång och bred erfarenhet från samhällsbyggnad och hon har en gedigen ledarerfarenhet från teknikkonsultbranschen med ledande positioner inom Sweco och Ramboll. Petra kommer senast från en roll som chef för projektledningsverksamheten i Ramboll.

– Vi är otroligt glada att vi har kunnat knyta Petra till NIRAS. Vi ser att hon med sin bakgrund och hennes ledarskap passar väl in i NIRAS kultur och den utveckling vi vill se. Petra har en gedigen erfarenhet från konsultbranschen och från att arbeta med
utveckling av både kunder och medarbetare på ett framgångsrikt sätt. Petra kommer med massor av energi och brinner för att arbeta med utvecklingen av ett hållbart samhälle, säger Markus Davelid, internationell direktör för NIRAS gruppen.

Petra Bjurhall är utbildad civilingenjör från Lunds tekniska högskola. Hon började sin karriär som konsult och ledare med fokus på miljö och hållbarhet.

– Jag ser fram emot att börja på NIRAS och få lära känna medarbetarna och träffa kunderna. Jag är tacksam för att ha fått förtroendet och ser fram emot att tillsammans med kollegorna i NIRAS utveckla bolaget vidare för att bidra till en hållbar
samhällsutveckling tillsammans med våra kunder. Jag vill också bygga vidare på den fina kultur som finns i NIRAS som kombinerar kundnytta, medarbetarutveckling och arbetsglädje", säger Petra Bjurhall.

NIRAS Sweden AB har idag ca 240 medarbetare och omsätter ca 345 miljoner. NIRAS Sweden AB ingår i NIRAS gruppen med ca 2500 anställda och en omsättning på ca 4 miljarder. Petra Bjurhall kommer tillträda tjänsten senast i augusti 2023. Till dess fortsätter Markus Davelid som tillförordnad VD.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Fortfarande inget beslut om Scandinavium

Bygg/Arkitektur Inte heller den här gången kom det ett beslut från kommunstyrelsen i Göteborg om arenans öde. Det rödgröna styrets ansvarige för idrottsfrågor, kommunstyrelsens ledamot Daniel Bernmar (V), säger till Fastighetssverige att förhandlingarna om vilket alternativ man föredrar fortfarande pågår.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige