Image
Hemsös vd Nils Styf.
Hemsös vd Nils Styf. Bild: Hemsö

Hemsö utvecklar gymnasieskola och tecknar hyresavtal i Ystad

Uthyrning Hemsö har tecknat ett tioårigt hyresavtal med Fria Läroverken för ett nytt gymnasium i Ystad. Gymnasiet kommer att få en yta på 1 300 kvadratmeter med plats för upp till 320 elever.
Publicerad den 9 Februari 2022

Det nya gymnasiet kommer att placeras i den nya stadsdelen Arenaområdet. Det finns även en option om förhyrning på ytterligare 1000 kvadratmeter.
– Den nya skolan är specialbyggd för Fria Läroverken och ger oss möjlighet att växa och öka antalet elever. Det centrala läget nära Stadsbiblioteket och Ystad Arena har också en naturlig koppling till vårt koncept "för studier och träning" som öppnar nya möjligheter för både elever och pedagoger, säger Anders Wramnell, rektor på Ystad Fria Läroverk.

Arenaområdet som tidigare var industriområde håller på att omvandlas till den ny stadsdel med idrott i centrum.
– Det är roligt att vi nu har fått möjlighet att skapa en helt ny gymnasieskola och att vi kan erbjuda fler skolplatser i Ystad. Fria Läroverken bedriver idag gymnasieskola i våra lokaler på Regementet och nu får de möjlighet att utbilda fler elever vid Arenan, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

Byggstarten sker under andra kvartalet 2023 om allt går enligt plan och Fria Läroverken kommer att starta sin verksamhet i nya lokaler höstterminen 2024.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige