Image
Bild: Istock

Heimstaden, Magnolia och Demore bildar JV

Transaktioner Heimstaden Bostad har med Magnolia Bostad tecknat avtal avseende gemensam utveckling av mark för uppförande av flerbostadshus intill Hede Station i Kungsbacka. Projektet omfattar cirka 1 600 lägenheter om en total yta på 100 000 kvadratmeter BTA. Totalt projektvärde är cirka tre miljarder kronor. Säljare är Derome som fortsatt efter affären har stor andel mark kvar i det totala utvecklingsområdet.
Publicerad den 24 September 2020

I samband med att Derome säljer mark intill Hede Station i Kungsbacka har Heimstaden Bostad AB, Magnolia Bostad AB & Derome AB gemensamt tecknat avtal avseende ett samägt bolag där parterna har en målsättning för utveckling och byggnation om cirka 1500 stycken småhus på mark från både befintliga samt tillkommande byggrätter, primärt i Stockholmsregionen. Heimstaden Bostad AB och Magnolia Bostad AB kommer äga 25 procent vardera, Derome 50 procent.
– Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Magnolia och Derome som bägge har fantastiskt duktiga och engagerade medarbetare. Genom denna starka grund skapar vi goda förutsättningar för ett lyckosamt arbete framöver. Tillsammans kommer vi erbjuda hållbara och omtänksamma hem i både Göteborg- och Stockholmsregionen med både människa och miljö i fokus, säger Patrik Hall, vd för Heimstaden.
– Varje dag går vi till jobbet med strävan efter att bygga den bästa bostaden och bidra till samhällsutvecklingen där nöjda kunder i ett evighetsperspektiv är det centrala i vår verksamhet. Att vi nu utökar samarbetet med Magnolia och Derome är ett bevis på att vårt gemensamma arbetssätt med långsiktiga affärsrelationer, öppenhet i vår dialog mellan alla leden fungerar och innebär framgång. Dessutom trivs vi med varandra och har kul på vägen mot de uppsatta målen, säger Tom Rasmussen, Senior Investment Manager, Heimstaden.
– Hede är ett strategiskt förvärv i Magnolia Bostads västra region som vi arbetat med under en längre tid. Vi är mycket stolta över att tillsammans med Derome och Heimstaden få vara med att utveckla området och ta vårt ansvar för att kunna förverkliga de fina visioner som är framtagna under den tidiga planprocessen, säger Niklas Ohldin, Regionchef Väst på Magnolia Bostad.
– Vi är mycket glada över att ytterligare fördjupa våra samarbeten med både Heimstaden Bostad och Derome. Våra samarbeten innebär att kunskap och resurser kan utnyttjas optimalt vilket stärker alla inblandade parter, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.
– Detta är det största avtal vi tecknat i Deromes 70-åriga historia. Värdet uppgår till 5 miljarder kronor. Om avtalet genomförs fullt ut är vi med och skapar bostadsområden i trä i flera av landets tillväxtområden. Tillsammans är Magnolia Bostad, Heimstaden Bostad och Derome en stark samhällsbyggare. Vi bygger moderna trädgårdsstäder med en blandning av småhus och flerbostadshus, säger Peter Mossbrant, vd för Derome Hus.
– I och med detta omfattande och långsiktiga avtal tar vi vara på respektive bolags spetskompetens. Tillsammans ligger vi i framkant vad gäller miljöbyggnad och vi kommer kunna bidra till hållbara och attraktiva bostäder i olika upplåtelseformer i hela Sverige - för en lång tid framöver, säger Ted Mellin, affärschef på Derome Hus.

Törngren Magnell & Partners har agerat legal rådgivare till Magnolia Bostad AB. Vinge har agerat legal rådgivare till Derome och Falkenborn Advokatbyrå har agerat legal rådgivare till Heimstaden Bostad AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Under byråns 30-åriga liv har vi byggt upp en bred, djup och ledande expertis inom samtliga affärsjuridiska rätts- och verksamhetsområden.
Vi arbetar sedan länge på en global marknad och trivs som bäst när vi får jobba nära våra klienter och deras affär. Att vi är en fullservicebyrå medför att vi snabbt kan sätta ihop ett expertteam i en särskild fråga och förstärka ett team med en nyckelperson i en akut situation. Som fullservicebyrå med spetskompetens finns vi alltid där för dig, redo med vägledning och rådgivning. Många av våra klienter samlar alla sina juristup...

Läs mer om Advokatfirman Vinge KB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige