Image
Stadsvillan säljer till Heimstaden Bostad i Eskilstuna.
Stadsvillan säljer till Heimstaden Bostad i Eskilstuna. Bild: Tom Bergström / JLL

Heimstaden Bostad köper 89 lägenheter i Eskilstuna

Transaktioner Heimstaden Bostad köper 89 befintliga bostäder fördelat på fem fastigheter i Eskilstuna. Det är det tredje förvärvet på kort tid som Heimstaden gör i Eskilstuna kommun. Säljare är Stadsvillan Eskilstuna AB.
Publicerad den 22 December 2020

Med förvärvet växlar Heimstaden upp i Eskilstuna och bygger ut portföljen till att omfatta 1 020 bostäder, varav 208 ingår i ett nyproduktionsprojekt som uppskattas vara färdigt första kvartalet 2023. Affären med Stadsvillan Eskilstuna AB består av fastigheterna; Nipan 10 (Valhalla), Venus 19 & 20 (Väster), Vapensmeden 13 (Centrum) och Slädan 9 (Söder). Samtliga belägna inom två kilometer till stadskärnan. Tillträde är planerat till den 1 mars 2021.

– Det är fantastiskt kul att vi kan fortsätta växa i Eskilstuna, vi tycker om kommunens framtidsutsikter och förvärvet kompletterar vårt befintliga och framtida bestånd på ett bra sätt. Vi ser fram emot att ta hand om våra nya hyresgäster och ge dem den bästa servicen, säger Fredrik Årman, transaktionschef för Heimstaden Sverige.

JLL var rådgivare åt Stadsvillan.

– Vi märker ett fortsatt väldigt stor efterfrågan på bostadsfastigheter i Mälardalsregionen. Eskilstuna har visat sig vara en mer likvid marknad än den eftersökta grannen Västerås vilket har öppnat dörren för bolag som Heimstaden, Amasten och Gladsheim under året som gått med hög aktivitet och prisrekord som följd. Det är också påtagligt att trenden understödjs av nyproduktionen av hyresrätter som tillkommit under senare år, säger JLL:s Pegah Abedini.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige