Image

Hebas vd inte nöjd med hyresförhandlingarna

Bolag Hebas vd Lennart Karlsson är i vd-ordet i delårsrapporten kritisk till parterna i hyresförhandlingarna när det gäller bostäder.
Publicerad den 6 Maj 2011

- Hebas hyresförhandlingar för år 2011 är i stort sett klara och utfallet blev cirka 2,3 procent vilket är i nivå med tidigare års hyreshöjningar. Den nya så kallade Stockholmsmodellen som innebär att kvalité och läge på bostaden ska påverka hyran i högre utsträckning har ännu inte fått genomslag i förhandlingarna med Hyresgästföreningen. Här har parterna en hemläxa att göra till nästa års hyresförhandling för att Stockholmsmodellen ska nå sitt syfte att skapa en sundare hyresmarknad, skriver Lennart Karlsson.

Hebas resultat för det första kvartalet efter finansiella poster landade på 36,7 miljoner kronor (33,5). I resultatet ingår värdeförändringar avseende förvaltningsfastigheter och räntederivat med 22,5 (18,3) miljoner kronor.

Exklusive värdeförändringar sjönk resultatet efter skatt till 14,2 miljoner kronor (15,2).

Bolagets räntekostnader för kvartalet har ökat till 9,7 (5,7) miljoner kronor till följd av en högre genomsnittlig ränta och en ökad upplåning jämfört med samma period föregående år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige