Image
Heba redovisar fina siffror i årets andra kvartalsrapport.
Heba redovisar fina siffror i årets andra kvartalsrapport. Bild: Skärmdump Google maps

Heba förbättrar förvaltningsresultatet med 11,5 procent

Bolag Heba redovisar i sin Q2-rapport ett förbättrat förvaltningsresultat med 11,5 procent. Under första halvåret har bolaget sålt sex fastigheter för 755 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Augusti 2019
Patrik Emanuelsson. Bild: Heba
Patrik Emanuelsson.

Under andra kvartalet har Heba tecknat avtal om förvärv av två nybyggnadsprojekt, dels 83 hyreslägenheter och ett äldreboende om 84 lägenheter i Norrtälje, dels ett äldreboende med 60 lägenheter och en förskola i Österåker.

Dessutom har bolaget under första halvåret sålt sex fastigheter för 755 miljoner kronor, vilket överstiger den externa värderingen.

Hebas Q2-rapport i korthet:

# Hyresintäkterna uppgick till 198,7 (185,9) miljoner kronor.
# Driftsöverskottet uppgick till 130,5 (119,5) miljoner kronor.
# Förvaltningsresultatet uppgick till 88,8 (79,6) miljoner kronor.
# Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 122,6 (72,6) miljoner kronor.
# Periodens resultat uppgick till 206,0 (198,5) miljoner kronor, vilket motsvarar 2,50 (2,40) kronor per aktie.
# Det egna kapitalet var 4 987,8 (4 417,4) miljoner kronor motsvarande en soliditet om 50,3 (48,5) %. Kassaflödet från den löpande verksamheten efter förändringar i rörelsekapital uppgick till 118,6 (63,3) miljoner kronor.
# Substansvärdet uppgick till 74,7 (67,0) kronor per aktie.

– Med en projektportfölj om 1,5 miljarder kronor som tas i drift de närmaste åren tillsammans med många spännande möjligheter för ökad nyproduktion ser vi med tillförsikt framåt, kommenterar Hebas vd Patrik Emanuelsson.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Swedbank: Så kan hyreshöjningarna påverka inflationen

Ekonomi/Finansiering I fredags förra veckan var sista dagen för hyresvärdarna att skicka in framställan om hyresjusteringar inför 2023 års hyresförhandlingar. Fastighetsägarna Stockholm gick under september ut med en uppmaning om att fastighetsägare skulle efterfråga en hyreshöjning på 9,5 procent. Fastighetssverige har kollat närmare på hur det skulle påverka inflationen om Fastighetsägarna fick sin vilja igenom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige