Image

Härnösand planerar för ny affärsgata

SVERIGE Nu har Härnösands kommun löst in så gott som alla fastigheter utmed Östra Bondsjögatan. Det är där man planerar en ny affärsgata. Men av en fastighetsägare har man hittills fått kalla handen.
Publicerad den 4 Februari 2008

Härnösands kommun har nu gjort upp med alla fastighetsägare utmed Östra Bondsjögatan, utom en, skriver Tidningen Ångermanland.

- Det är bara en fastighet kvar och det är den som ägs av Calle Lundquist. Vi hoppas att vi ska kunna komma överens även med honom, säger Mats Stattin, som handlägger frågan på Samhällsförvaltningen till Tidningen Ångermanland.

Det finns ett mycket stort intresse att etablera sig i området.

- Vi har fått många samtal. Men vi har inte låst oss ännu. Detta eftersom allt ännu inte är klart, säger Mats Stattin till Tidningen Ångermanland.

Men vilka företag som i första han är intresserade av att etablera sig i området vill kommunen inte uttala sig om.

- Vi återkommer när vi har något konkret att berätta. vi släpper ingen information förrän vi fått klartecken från de företag som ska etablera sig, säger Uno Jonsson, som är ansvarig för den externa verksamheten på utvecklingsenheten på Härnösands kommun till Tidningen Ångermanland.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige