Image

Här är Stjernborg Erikssons nya jobb

Karriär Strax före jul meddelade Dagons vd Roger Stjernborg Eriksson att han skulle lämna sin tjänst för att satsa på egen verksamhet. Nu kan vi berätta vad det handlar om.
Publicerad den 18 Maj 2011
Roger Stjernborg Eriksson. Bild: Dagon. Bild: Dagon
Roger Stjernborg Eriksson. Bild: Dagon.

Roger Stjernborg Eriksson var vd för börsnoterade Dagon i sju år. I vintras meddelade han dock att han skulle lämna sin tjänst för att satsa på egen verksamhet.

Nu berättar han för Fastighetssverige vad den nya verksamheten är för något.
- Vi håller precis på att starta upp Norama, ett konsultbolag inom finans- och fastighetsbranschen. Vi sätter upp en fondstruktur via Luxemburg för investeringar inom finans och fastigheter. Det handlar om en säker och lågbelånad investering med löpande avkastning, säger Roger Stjernborg Eriksson.

Investeringsvolymen är ”några hundra miljoner kronor”.
- Vi har många affärer på gång, det handlar om såväl kontor, lager och logistik, säger han.

Norama har två ben, det ena är att äga, förvalta och handla med fastigheter. Det andra är förmögenhetsförvaltning.

Norama sitter på Hamngatan centralt i Malmö och består i dag av fem personer. Förutom Stjernborg Eriksson är det Lars Rosvall, bland annat styrelseledamot i Klövern, Dagon och Backahill, Martin Mildner, tidigare bland annat vd för Fastighets AB Runstenen, Henrik Jönsson, tidigare olika chefspositioner i bankvärlden såväl i Sverige som internationellt och Ali Shirazi, med lång erfarenhet från bankvärlden både internationellt och nationellt.
- Vi är ett riktigt järngäng och kommer att ta in ett par personer till framöver, en redan nu i sommar. Vi är partnerägda och jag blir sannolikt vd för bolaget, säger Roger Stjernborg Eriksson.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige