Image

Här är de mest attraktiva städerna i Europa

Sverige Berlin toppar listan över Europas mest attraktiva fastighetsmarknader i PWC:s rapport Emerging trends in real estate. Stockholm tappar från 9:e till 15:e plats. Rapporten visar ett dramatiskt ökande intresse för marknader som är under återhämtning.
Publicerad den 3 Februari 2015

Rapporten visar dramatiskt ökad populäritet för investeringar i Madrid, Aten, Birmingham, Amsterdam och Lissabon som samtliga klättrar rejält i ranking.

Hårdare konkurrens och brist på lämpliga investeringsobjekt har resulterat i att investerare nu tittar på ”andrastäder”, sekundära tillgångar och fastigheter med utvecklingsmöjligheter. Samtidigt som exempelvis London tappat fem placeringar i rankingen klättrar städer som Aten och Lissabon rejält i årets ranking.

- Trots hög ekonomisk osäkerhet i Europa visar rapporten att fastighetsmarknaden är attraktiv och att den fortsätter attrahera investeringar. Det största problemet enligt investerarna själva är en brist på objekt. Något som till och med anses vara en större utmaning än regleringar och finansieringskostnader, säger Robert Fonovich, branschansvarig för Real Estate på PWC Sverige.

Under 2015 kommer Stockholms fastighetsmarknad att gynnas av en relativt stark tillväxt som ligger väl över snittet i euroområdet och fortfarande vara på radarn för många internationella aktörer.

- Inhemsk efterfrågan driver den svenska ekonomin vilket bland annat lett till en hög byggaktivitet inom bostadssegmentet, säger Robert Fonovich.

Marknaden i Stockholm präglas av en stabil kommersiell fastighetsmarknad, låga vakansgrader och stigande hyror. Stockholm har dock tappat från 9:e till 15:e plats i PWC:s ranking.

De tio mest attraktiva städerna för fastighetsinvesteringar i Europa
1 Berlin (4)
2 Dublin (2)
3 Madrid (19)
4 Hamburg (3)
5 Aten (28)
6 Birmingham (20)
7 Köpenhamn (8)
8 Amsterdam (25)
9 Lissabon (26)
10 London (5)
15 Stockholm (9)

Källa: PWC - Emerging trends in real estate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY