Image
Stefan Björklund.
Stefan Björklund. Bild: Åke Gunnarsson

Han ska leda Genestas nya bostadssatsning

Bolag Genesta anställer Stefan Björklund för att leda Genestas nya satsning på bostäder. Han kommer från rollen som chef för analys och transaktioner hos bostadsbolaget Einar Mattson.
Publicerad den 16 November 2021

Stefan Björklund ska initialt fokusera på att hitta lämpliga förvärv innanför bostadssektorn i Norden och därefter strukturera förvaltningen av dessa. Inledningsvis söks investeringar på uppdrag av Genestas nya fond, GNRE Core Plus Open-ended.
– Det här är en spännande tid för Genesta och jag är stolt över att bli vald att leda den nya satsningen. Jag ser verkligen fram emot den här möjligheten, säger Stefan Björklund.

Stefan Björklund tillträder sin nya tjänst med start i februari. Utöver fem år på ett av Stockholms största privata fastighetsbolag, Einar Mattson, har Stefan varit ansvarig för Doughty Hansons fastighetsverksamhet i Norden.
– Med vår nya fond på plats, GNRE Core Plus Open-ended, utökar vi vårt investeringsuniversum med bostäder. Stefan stärker teamet med kunskap och gedigen erfarenhet både när det gäller förvärv och förvaltning av bostäder, säger David Neil, Genestas vd.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Genesta på Branschguiden

Genesta är ett oberoende fondbolag med inriktning mot kommersiella fastigheter på den nordiska marknaden. Med våra fonder kan institutionella investerare ta del av såväl utmärkt tillgångsförvaltning som unik lokal marknadskännedom.

Vår organisation är vertikalt integrerad, och våra kunniga medarbetare säkerställer en hög kvalitet inom alla nyckelfunktioner – analys, förvärv, fondförvaltning och tillgångsförvaltning. Genesta har kontor i Sverige, Finland, Danmark och Luxemburg. Våra 31 anställda är hängivna i arbetet med att realisera den inneboende potentialen i ko...

Läs mer om Genesta på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fler vill ha tyst på kontoret

Stora Kontorsdagen Göteborg 25 procent av svenska kontorsarbetare meddelar att de saknar utrymmen för tyst och fokuserat arbete på sin arbetsplats. Det visar en Demoskopundersökning beställd av Mer Arkitekter. Bristen på denna typ av arbetsplatser leder till stress och sjukfrånvaro. Utformningen och användandet av arbetsplatser har nu blivit en folkhälsofråga.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige