Image
Håkan Danielsson.
Håkan Danielsson. Bild: WSP

Håkan Danielsson ny vd för WSP i Sverige

Karriär På bara fem år har WSP gått från 2 500 medarbetare till 4 300 i Sverige. Samtidigt har WSP:s vd Magnus Meyer fått ett utökat ansvar som Europa-vd med målsättning att växa kraftigt. Därför väljer WSP att utse Håkan Danielsson till ny vd för WSP i Sverige.
Publicerad den 13 December 2019

– Jag är mycket glad att Håkan accepterat rollen som vd för WSP Sverige som är ett viktigt nav i vår nordiska verksamhet. Håkan har under sin tid på WSP spelat en betydelsefull roll i vår tillväxt och utveckling och har med framgång drivit två av våra större affärsområden. Jag är övertygad om att han är rätt i rollen att fortsätta utveckla WSP med sitt naturliga driv, närvarande ledarskap och med djup förankring i branschen, säger Magnus Meyer som nu ökar sitt fokus på verksamhetsutveckling och strategisk tillväxt.

Håkan Danielsson har varit inom WSP:s ledning i sex år. Först som affärsområdeschef för den byggprojekterande verksamheten och därefter som chef för affärsområdet "Systems" med 800 installationskonsulter. Han har utvecklat och stärkt de områden han drivit trots tuff konkurrens om kompetensen. Håkan är också en stark drivkraft inom WSP-koncernen för den globalt överskridande sektorn Properties & Buildings.

– Jag ser verkligen fram emot detta och siktet är inställt på förstaplatsen. Vi är det enda svenska teknikkonsultbolag som är globala på riktigt och den styrkan ska vi ta vara på. Samtidigt behöver vi ta oss ännu närmre de svenska kunderna. Vi kan tekniken, vi har kunskap från världens alla hörn och vi ligger i framkant på hållbarhetsområdet. Med det i ryggen ska vi fortsätta ligga nära kunderna och skaffa oss ännu mer förståelse för deras och samhällets utmaningar. Det är så vi framtidssäkrar världen, säger Håkan Danielsson.

Håkan Danielsson har en lång och bred erfarenhet, både som ingenjör och som ledare, bland annat från Ramboll, Scandiaconsult och Jacobson & Widmark som faktiskt var grunden för just WSP i Sverige. Håkan har en roll som ombud i flertalet av WSPs stora projekt så som Slussen och Kiruna stadshus. Håkan har också varit en av de drivande bakom WSP:s acceleratorprogram Growspark.

– Nyckeln för att lyckas handlar om att uppmuntra och möjliggöra ständig utveckling för våra medarbetare. Vi vet att vi har ett starkt internt engagemang, stolthet för bolaget och vilja att utveckla nya tekniker. Det ska vi bevara och vårda, säger Håkan.

Håkan Danielsson tillträder sin nya tjänst den 1 januari nästa år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY