Image
Huddinge kommun har sagt ja till ett ramavtal med Ikea Sverige och Ikano Retail Centres gällande utvecklingen av Kungens kurva.
Huddinge kommun har sagt ja till ett ramavtal med Ikea Sverige och Ikano Retail Centres gällande utvecklingen av Kungens kurva. Bild: Ikano Retail Centres/Huddinge kommun

Grönt ljus för nytt Ikea-varuhus

Handel Huddinge kommun beslutade igår på kommunstyrelsens sammanträde att teckna ett ramavtal med Ikea Sverige och Ikano Retail Centres. Avtalet beskriver de tre parternas vilja att tillsammans utreda möjligheterna till att omlokalisera Ikea-varuhuset och bygga ihop det med en andra etapp av Ikanos shoppingcenter. Nu följer detaljplaneprocessen och ytterligare beslut.
Publicerad den 25 November 2014

– Det här är en fantastisk satsning som kan stärka Kungens kurvas position som Sveriges största handelsplats och skapa många nya jobb, inte minst för ungdomar. Det långvariga samarbetet mellan Ikea och Huddinge kommun tar nu ett spännande steg mot framtiden, säger Daniel Dronjak Nordqvist, kommunstyrelsens ordförande i Huddinge kommun.

Med årligen 20 miljoner besökare tillgodoser Kungens kurva handelsområde shoppingbehovet för stora delar av Stockholmsregionen. Stockholm växer och därmed också vikten av en modern handelsplats som är angenäm och inspirerande att besöka.

– Det finns ett stort intresse för Ikea i Stockholm och det är viktigt för oss att på olika sätt möta upp mot det. Nu får vi den spännande möjligheten att tillsammans med Ikano och Huddinge kommun titta närmare på att omlokalisera vårt varuhus i Kungens Kurva. Vi gläds åt detta första steg och ser fram emot det kommande arbetet, säger Håkan Svedman, landschef Ikea Sverige.

Det nya ramavtalet reglerar ett detaljplanearbete som ska pröva förutsättningarna för en förstärkt och utökad handel inom Kungens Kurva handelsområde. Området i ramavtalet avser Ikea fastigheten Kurvan 5 samt Ikanos fastighet Kurvan 2. I detaljplanen prövas möjligheten att omlokalisera det befintliga Ikea-varuhuset och även utöka handelsytorna inom handelsområdet med cirka 40 000 kvadratmeter. Avtalet är ett första steg, sedan följer en process med både den demokratiska processen och parternas arbets- och beslutsprocesser.

– Ramavtalet ger oss en möjlighet att expandera Kungens Kurva Shoppingcenter så att vi kan erbjuda våra besökare ett större utbud och ännu fler positiva upplevelser, säger Jan Kristensson, vd Ikano Retail Centres.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsbolaget på frammarsch i textilstaden

Bolag Delar av Borås centrum står inför en spännande utveckling de närmaste åren då Pulsen Fastigheter ska förtäta med närmare 60 000 kvadratmeter bostäder och kommersiella ytor. Nyligen avslutades samrådet för den detaljplan som håller på att tas fram, och här berättar Pulsens vd Christer Södeliden mer om planerna för området – och hur bolaget siktar på att växa i övrigt framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige