Image
Infinity i Hagastaden.
Infinity i Hagastaden. Bild: Castellum

Grönt ljus för Castellums miljardprojekt i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Castellums vision för nya Hagastaden tar ett stort steg mot förverkligande. Stockholms stad har gett klartecken för byggandet av kontorsfastigheten Infinity med 20 000 kvadratmeter för framtidens arbetsplats. Den totala investeringsvolymen beräknas till cirka 1,7 miljarder kronor, varav markförvärv bedöms utgöra cirka 650 miljoner kronor.
Publicerad den 28 December 2020

Projektstart sker under våren 2021 och projektet planeras stå färdigställt 2025 efter omfattande husbyggnads- och grundläggningsarbeten från Castellum samt uppfyllnads- och infrastrukturarbeten från Stockholms stad. Så snart staden färdigställt uppfyllnadsarbeten kan Castellum formellt tillträda marken, erlägga köpeskillingen och starta byggnation av kontorsbyggnaderna, vilket beräknas ske under första halvåret 2023.

Hagastaden är den nya stadsdel som knyter samman Stockholm med Solna och utvidgar innerstaden norrut. Det är en central del i huvudstadens Vision 2040 om en innovativ och växande region. Under de kommande tio åren ska området bebyggas med en mix av boende, parkområden och kunskapsintensivt näringsliv med fokus på life science. Fullt utvecklat kommer Hagastaden omfatta cirka 50 000 nya arbetsplatser och 6 000 bostäder.

Sedan flera år finns Castellum på plats i Hagastaden med Isotopen, en toppmodern fastighet om 23 000 kvadratmeter. Snart byggstartas alltså även Infinity samt senare Emerald House och Jubileumshuset – de två sistnämnda i samarbete med HSB för att skapa synergier mellan boende och arbetsplatser som säkerställer liv och aktivitet alla dagar i veckan.

I somras blev Castellum först i Skandinavien med ett Well-certifierat kontorshus (Eminent i Malmö), och Infinity utvecklas helt i linje med Castellums världsledande hållbarhetsarbete med certifieringar enligt Miljöbyggnad och Well.

– Infinity får alla de kvaliteter som är vägledande när vi bygger för framtiden. Med fokus på hälsa och välmående, solceller på taket och Well-certifiering bidrar vi med vårt kunnande inom framtidens hållbara arbetsplatser, säger Martin Bjöörn, vd för Castellum Region Stockholm-Norr.

Fakta / Infinity:
Antal våningsplan: 12 våningar ovan mark samt 2 källarplan
LOA: Ca 19 800 kvm.
BTA: Ca 26 600 kvm.
Beräknad byggstart: Maj 2021.
Beräknad inflyttning: 2025.
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad Guld och Well.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY