Image

Grönt ljus för Borås-försäljning

Transaktioner Redan 2013 hade kommunala AB Bostäder i Borås planerat att sälja delar av sitt bestånd. Den processen avslutades dock. Men nu är det åter aktuellt och man har beslutat sälja 900 lägenheter för drygt 400 miljoner kronor.
Publicerad den 29 April 2015
Sven Liljegren. Bild: AB Bostäder
Sven Liljegren.

Under 2013 arbetade AB Bostäder i Borås för att sälja delar av sitt fastighetsbestånd. Styrelsens majoritet beslutade dock i november samma år att avsluta processen efter önskemål från kommunstyrelsens dåvarande majoritet. Nu är det åter aktuellt med försäljning av dessa och bolagets styrelse har nu beslutat om att ge bolagets vd Sven Liljegren uppdraget att starta upp försäljningsprocessen på nytt.

Förutsättningarna för försäljningen är att den sker i de bostadsområden där AB Bostäder är en dominerade aktör.

- På Hässleholmen är vi ensamma på marknaden och på Sjöbo utgör bolagets fastigheter ungefär 60 procent av hyresrättbeståndet, säger AB Bostäders vd Sven Liljegren.

De aktuella kvarteren:
• Famnen (Solvarvsgatan), Hässleholmen
• Reven (Marklandsgatan), Hässleholmen
• Broskskivlingen (Ekängsgatan), Sjöbo

- En försäljning ger AB Bostäder i Borås en stärkt balansräkning och ökar våra möjligheter att delta i olika utvecklingsprojekt i Borås Stad. Vi är och ska fortsatt vara ett av bolagen som förser den växande staden med nya bostäder. Försäljningen gör det nu möjligt för oss att skapa ytterligare nyproducerade lägenheter utöver de 700 som vi tillfört bostadsmarknaden med våra nyproduktioner de sista tio åren, säger Sven Liljegren.

Totalt handlar försäljningen om 900 lägenheter. Detta motsvarar drygt 13 procent av AB Bostäders totala antal hyresrätter i Borås.

De 900 lägenheterna har ett marknadsvärde om drygt 400 miljoner kronor.

Enligt Sven Liljegren kommer man vara noggranna i urvalet av köpare.
- Det ska vara en seriös fastighetsägare som vill vara med och utveckla de här områdena som är aktuella. Vi kommer inte enbart att gå på pris.
Förhoppningen är att försäljningen ska vara genomförd före årsskiftet 2015/2016.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige