Image

Grönt ljus för Arenastaden i Solna

BYGG Nu är detaljplanen klar för Solnas nya stadsdel. Därmed är förutsättningarna för att kunna förverkliga Arenastaden i Solna nu klara.
Publicerad den 16 Oktober 2009

Detaljplanen omfattar den nya nationalarenan Swedbank Arena, ett av Skandinaviens största handelscentrum, hotell med plats för 400 rum och med en bankettsal för 2 000 personer, kontorsytor på 60 000 kvadratmter och cirka 800 lägenheter. Infrastruktur i form av gator och nya broar ingår också i detaljplanen.

- Först ut att byggas blir arenan som vid invigningen hösten 2012 kommer att vara en av de mest moderna och flexibla i Europa med 92 loger, 7 000 VIP-stolar och en kapacitet för 8 000 restauranggäster. Det är 100 år efter invigningen av Stockholms Olympiastadion som var dåtidens paradarena och den då största i huvudstadsregionen, kommenterar Christian Alexandersson vd för Swedbank Arena och Arenastaden.

Arenan kommer att erbjuda publiken Sveriges landskamper, derbyn och allsvenska
matcher, de största konserterna, de bästa artisterna och nya spektakulära evenemang i storformat. Swedbank Arena har ett stängningsbart tak och med möjlighet till ett behagligt inomhusklimat året runt.

- Pågående förhandlingar med intressenter för att skapa Skandinaviens främsta destination för evenemang, arbete, boende och shopping fortsätter, säger Christian Alexandersson.

- I projektet Arenastaden har vi lyckats utveckla en gammal industrimark till ett modernt område med en optimal mix för etablering av verksamheter, kontor och boende. Vi har redan nu ett antal större intressenter som vill etablera sig i en av de mest intressanta delarna av Storstockholm. Läget är fantastiskt med sin placering intill den nya tvärspårvägen, en utbyggd Solna station med trolig koppling av pendeltåg till Arlanda och den omedelbara närheten till det stora motorvägsnätet E4 och E18, säger Erik Paulsson styrelseordförande i Arenastaden med Swedbank Arena.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter miljardförvärvet – här vill Revelop växa med nya fonden

Bolag Revelop gör sina första förvärv med nya fonden Revelop VI. Efter miljardaffären berättar Revelops vd Thomas Sipos vad man letar efter för fastigheter, på vilka marknader man vill investera, det gynnsamma marknadsläget och om det internationella intresset för fonden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige