Image

Granen köper för 120 miljoner i Stenungsund

Transaktioner Granen köper två fastigheter i handelsområdet Strandplan i centrala Stenungsund av Stenungsön Förvaltning AB för cirka 120 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Mars 2015

Totalt omfattar fastigheterna 8 500 kvadratmeter och är fullt uthyrda. En av fastigheterna har Axfood som ankarhyresgäst.

- Vi har nyligen slutfört en betydande utveckling av fastigheterna och ser Granen som en bra och långsiktig ägare till beståndet framgent säger Åsa Norberg på Stenungsön Förvaltning AB.

- Detta förvärv kompletterar Granens befintliga bestånd av handelsfastigheter, där vi sedan tidigare har starka varumärken som Systembolaget, Ica, Axfood och Coop. Granens förvaltningsportfölj uppgår idag till cirka 130 000 kvadratmeter och vi fortsätter att bygga upp portföljen med starka handelslägen säger Per Arwidsson, vd och ägare av Granen.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY