Image

Graflunds blir D. Carnegie & Co

Bolag D. Carnegie & Co AB:s fastighetsbestånd som hittills förvaltats under namnet Graflunds ska nu hanteras under namnet D. Carnegie & Co.
Publicerad den 25 April 2016

Det betyder att de som bor i bolagets cirka 16 000 lägenheter i miljonprogrammen får lära känna D. Carnegie & Co. Varumärkesbytet sker under våren 2016.

D. Carnegie & Co har på sedan början av 2014 byggt upp ett bestånd av lägenheter som ligger i Stockholmregionens miljonprogram. Ett bestånd som till största delen byggdes under 1960- och 1970-talen och som i dag har ett stort behov av renoveringar.

– I grunden är våra lägenheter mycket välbyggda ligger i bra lägen, som vi nu ska renovera till nyskick. I samband upprustningen är det naturligt att byta namn för att markera att vi ska skapa ett bättre boende, säger Ulf Nilsson, vd för D. Carnegie & Co.

D. Carnegie & Co renoverar förvärvade bestånd till nyskick invändigt och utvändigt över en tioårsperiod. All lägenhetsrenoveringen sker på frivillig basis och enskilda lägenheter renoveras när någon flyttar, något som uppskattas av hyresgästerna. Dessutom fräschas även grönområden och lekplatser upp.

– Våra hyresgäster ska känna att det handlar om mer än att byta en logga, utan det är en del av ett betydande åtagande från vår sida. Där vi även arbetar mycket med socialt engagemang genom att stödja lokala aktiviteter inom till exempel idrott och kultur, säger Björn Sundberg, kommunikationschef för D. Carnegie & Co, och fortsätter:

– Vi har som slogan valt D. Carnegie & Co - Ett bättre boende. Den har vi valt därför att vi medverkar till att utveckla hela boendet både när det gäller ute- och innemiljö, men också vad gäller bostadssociala delar. Vi vill differentiera oss med ett större engagemang för hela boendet.D. Carnegie & Co kommer däremot att behålla namnet Östgötaporten för förvaltningen av bolagets cirka 2 300 lägenheter i Norrköping.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige