Image

Graffner och styrelsen i Kalmarhem friade

POLITIK Efter en redovisningsmiss tvingades Kalmarhems vd Lars Graffner och hela styrelsen att avgå. Nu frias samtliga och full ansvarsfrihet föreslås för ledningen.
Publicerad den 17 April 2008

Det var i slutet på februari som det blev känt och mycket uppmärksammat att Kalmarhem länge dolt faktiska underskott i verksamheten, skriver Barometern. Det ledde till skarpa reaktioner från ägaren, det vill säga kommunledningen. Först avgick vd Lars Graffner som en konsekvens av kritiken och strax därpå efter krismöte i styrelsen samtliga dess politiskt tillsatta ledamöter.

När bokslutet nu är klart frias samtliga.
- Vi har inte funnit att någon är skadeståndsskyldig, varken enskilda styrelseledamöter eller den verkställande direktören. Ingen har vållat bolaget ekonomisk skada, vilket är enda grunden för att avstyrka ansvarsfrihet. Enligt vår bedömning har ledningen fullgjort sina åligganden, säger Bertil Johansson tillträdande revisor i Kalmarhem till Barometern.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Grönt ljus för Sernekes nästa skyskrapa: "Äntligen landat"

Bygg/Arkitektur Det har blivit grönt ljus från högsta juridiska instans att Serneke Invest nu kan gå vidare med sitt stora projekt i Lund. Vice vd Patrik Lindström berättar om det efterlängtade beslutet, men också om hur viktigt det är för projektet att inflationen nu viker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige