Image

Gott hopp om att sälja norrländska konkurshus

Bolag Thomas Olsgårdens Bostad Nord i Sollefteå gick i konkurs för en dryg vecka sedan. Konkursförvaltaren har gott hopp om att kunna sälja beståndet, bland annat ett hyreshusområde med 160 lägenheter.
Publicerad den 28 Mars 2011

Beståndet har ”mer eller mindre lämnats vind för våg” de senaste åren och nästan hälften av lägenheterna står tomma, skriver Örnsköldsviks Allehanda.

– Allt går att sälja, det handlar naturligtvis om priset. Jag har varit uppe och tittat på fastigheterna nu och visst finns det ett renoveringsbehov på Tjärnen. Men många lägenheter ser väldigt bra ut också. Det är egentligen ett väldigt fint bostadsområde som ligger nära centrum. Så sent som för några år sedan var för övrigt alla lägenheter uthyrda. Jag är inte så bekymrad för Tjärnen, säger Bertil Kjellberg, konkursförvaltare från advokatfirman Berggren & Stoltz i Sundsvall, till Örnsköldsviks Allehanda.

Bostad Nord försattes i konkurs på begäran av Sundsvallsbanken (Danske Bank). Bakgrunden är skulder på närmare 34,5 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige