Image
Danske Banks seniora kreditanalytiker Louis Landeman om den pressade likviditeten i SBB.

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.


Experterna överens: Obligationsmarknaden börjar öppna sig

Ekonomi/Finansiering Danske Bank-doun Louis Landeman, Senior Credit Analyst, och Marcus Gustavsson, Credit Researcher, medverkade på Sepref:s seminarium Finansiering av fastigheter. Där delade de sin syn på obligationsmarknaden, där det går att skönja vissa förändringar.


Packarhuset där Danske Bank varit hyresgäst hos Hufvudstaden sen 2003.

Hufvudstaden förlänger centralt hyresavtal

Uthyrning Hufvudstaden förlänger hyresavtalet med Danske Bank som innebär att banken väljer att stanna kvar i den ikoniska 1930-talsbyggnaden på Norrmalmstorg 1 i Stockholm. Lokalen uppgår till cirka 9 800 kvadratmeter och ska anpassas för bankens framtida behov och arbetssätt. Lokalerna moderniseras med stort hållbarhetsfokus.


Danske Banks seniora kreditanalytiker Louis Landeman om krisen i SBB.

Kreditexperten om SBB:s kollaps: "Ser inte konkurs som huvudscenariot, men..."

Bolag SBB:s fullskaliga kris förvärrades ytterligare under onsdagen då både B- och D-aktien slaktades skoningslöst på börsen och båda aktieslagen rasade en bra bit över 20 procent. Danske Banks seniora kreditanalytiker Louis Landeman ger sin dom över bolagets valmöjligheter och framtid i det här utsatta läget.


Danske Banks analytiker: Risk för fastighetskris

Bolag Kombinationen av stigande räntor och en vikande konjunktur ökar riskerna i den svenska fastighetssektorn. Bolagen måste nu agera för att sänka sin skuldsättning och risken finns att den processen blir oordnad, om till exempel många samtidigt vill sälja fastigheter, och utvecklar sig till en fastighetskris. Det säger Louis Landeman, chef för kreditanalys hos Danske Bank i Sverige, till Nyhetsbyrån Direkt.


Ilija Batljan, vd för SBB

SBB överväger att dela ut bostadsbolag till aktieägarna

Bolag Styrelsen i Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har beslutat att utvärdera förutsättningarna för att bilda ett nytt fristående bolag med fokus på bostadsfastigheter som sedan ska delas ut till aktieägarna i SBB, enligt Lex Asea. Genom transaktionen renodlas SBB:s verksamhet med ett än tydligare fokus på samhällsfastigheter. Styrelsen bedömer att en fokusering och specialisering kommer att möjliggöra ökat aktieägarvärde.


Mattias Sundling.

Strategen: Därför ska du undvika fastighetsaktier

Bolag Danske Banks seniorstrateg Mattias Sundling avslöjar vad han tror om konjunkturen, börsen och corona i en intervju med Fastighetssverige.


Kristina Alvendal.

Kristina Alvendal ersätter Erik Åsbrink

Bolag Kristina Alvendal blir ny styrelseledamot i Danske Hypotek. Hon ersätter Erik Åsbrink i styrelsen.


"Inga räntehöjningar framöver"

Ekonomi/Finansiering | PLAY Michael Grahn, chefsekonom på Danske Bank, om de viktigaste makroekonomiska trenderna just nu.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö

Digitaliseringens påverkan på ekonomin

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö Gamla ekonomiska sanningar har ifrågasatts de senaste åren, och makrotrenden GUD – globalisering, urbanisering och digitalisering – är allmänt förhärskande. Vad händer med samhällsekonomi och den ekonomiska politiken när robotisering, digitalisering och delningsekonomi blir en allt större del av samhället? Hur påverkar digitaliseringen arbetsmarknad och ekonomisk tillväxt? Vilka är vinnarna och förlorarna i det framtida digitala samhället? Svaren får vi av Danske Banks chefekonom Michael Grahn på Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Malmö den 22 mars.


Därför oroas chefsekonomen ännu inte

Ekonomi/Finansiering För Fastighetssverige analyserar Danske Banks chefsekonom Michael Grahn marknadsläget och förklarar varför en liten sättning inte är något som oroar honom. ”Hushållen har en extremt hög sparkvot”.


Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg

GUD och den nya digitala ekonomin

Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg Makrotrenden GUD – Globalisering, Urbanisering och Digitalisering – innebär att gamla ekonomiska sanningar måste ifrågasättas. På Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering Göteborg håller Danske Banks chefsekonom Michael Grahn en spännande föreläsning om digitaliseringens påverkan på ekonomin.


Akelius ger ut obligationer om 1,5 miljard

Ekonomi/Finansiering Akelius ger ut ej säkerställda obligationer till ett belopp om 1,5 miljarder kronor. Orderboken översteg 2,7 miljarder kronor.


Klövern hyr ut i Karlstad

Uthyrning Två nya hyresgäster har tecknat avtal med Klövern i nybyggnationen Skeppet i Karlstad.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne
Roger Josefsson

Roger Josefsson om makroläget

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Danske Banks chefsekonom Roger Josefsson analyserar det makroekonomiska läget och dess inverkan på fastighetsmarknaden på branschens mötesplats i Öresundsregionen.


Fabege lånar grönt – till bättre villkor

Ekonomi/Finansiering Danske Bank har utvecklat en ny typ av banklån som erbjuder bättre villkor för grön hållbar stadsutveckling.
- Det är ett trendbrott att finansmarknaden nu vaknat och även premierar hållbarhet, säger Åsa Lind, finanschef på Fabege.


Willhem emitterar 1 250 miljoner

Ekonomi/Finansiering Willhem har genomfört en obligationsemission om 1 250 miljoner kronor under sitt MTN-program, med emissionsdag tisdag 1 november.


Heimstaden emitterar obligationslån

Ekonomi/Finansiering Heimstaden har emitterat obligationer om 250 miljoner kronor under bolagets befintliga utestående obligationslån. Efter emissionen kommer bolagets utestående obligationslån att uppgå till den totala ramen om 1 250 miljoner kronor.


Victoria Park emitterar obligationer om 600 miljoner

Ekonomi/Finansiering Victoria Park emitterar icke säkerställda företagsobligationer om 600 miljoner kronor på den nordiska marknaden. Obligationerna har en löptid om fyra år med en rörlig ränta om Stibors tremånadersränta plus 4,50 procent.


Victoria Park överväger att emittera företagsobligationer

Ekonomi/Finansiering Victoria Park överväger att emittera icke säkerställda företagsobligationer på den nordiska marknaden.