Image

Fabege köper Hagahuset av AFA

Transaktioner Köpeskillingen uppgår till 172 miljoner kronor och syftet med köpet är att utveckla ett hus med konceptet work-live-play.
Publicerad den 21 December 2016
Området kring Hagahuset. Bild: Fabege
Området kring Hagahuset.

Fortet 2 i Solna, känt som Hagahuset, omfattar 6 400 kvadratmeter kontor och restaurang Haga. Huset är fördelat på en lågdel om fem våningar och en högdel om elva våningar.

– Hagahuset passar oerhört bra in tidsmässigt i vår stadsutveckling av Solna. Huset är näst intill tomställt och vi ser stora möjligheter att skapa nya värden, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef affärsutveckling på Fabege.

Konceptet work-live-play samlar boende, arbetsplatser, sociala ytor och rekreation i en och samma byggnad.

– Vi har länge attraherats av husets läge, dess form, detaljrikedom och inte minst den konstnärliga omtanken i den lilla parken. Här finns unika möjligheter att skapa ett attraktivt koncept som många av våra större hyresgäster efterfrågar för sina långväga medarbetare och samarbetspartners, säger Carl Michael Augustsson, chef stadsutveckling på Fabege.

– Hagahuset är en utvecklingsfastighet som passar bättre hos en projektinriktad ägare som Fabege, säger Anna Berfenstam, transaktionschef på AFA Fastigheter.

Tillträde sker den 1 februari 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fabege AB på Branschguiden

<br /> Fabege är fastighetsbolaget med fokus på stadsutveckling och kommersiella fastigheter. Vi utvecklar attraktiva och hållbara stadsdelar med moderna kontor, bostäder och ett brett utbud av service – tillsammans med strategiska partners. Både vårt perspektiv och ägande är långsiktigt och vår passion är att skapa rätt förutsättningar för alla som bor, verkar och vistas i våra områden. Vi finns på ett begränsat antal delmarknader med hög tillväxt i Stockholmsområdet såsom Arenastaden, Haga Norra, Solna Business Park, City, Hammarby Sjöstad och Flemingsberg. Alla våra områden erbjuder en hög servicenivå, spårbundna lägen, väl utbyggd kollektivtrafik och goda möjligheter att cykla till jobbet, det vill säga allt man kan förvänta sig av en modern och levande stadsdel.<br /> <br /> Vi har...

Läs mer om Fabege AB på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytikern: Så stort är det asiatiska intresset för Sverige

Ekonomi/Finansiering Tom Leahy på Real Capital Analytics berättar för Fastighetssverige varför sydkoreanska investerare kommer öka sin exponering mot Europa och hur intressant Norden är för asiatiska investerare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY