Image

Fabege köper Hagahuset av AFA

Transaktioner Köpeskillingen uppgår till 172 miljoner kronor och syftet med köpet är att utveckla ett hus med konceptet work-live-play.
Publicerad den 21 December 2016
Området kring Hagahuset. Bild: Fabege
Området kring Hagahuset.

Fortet 2 i Solna, känt som Hagahuset, omfattar 6 400 kvadratmeter kontor och restaurang Haga. Huset är fördelat på en lågdel om fem våningar och en högdel om elva våningar.

– Hagahuset passar oerhört bra in tidsmässigt i vår stadsutveckling av Solna. Huset är näst intill tomställt och vi ser stora möjligheter att skapa nya värden, säger Klaus Hansen Vikström, vice vd och chef affärsutveckling på Fabege.

Konceptet work-live-play samlar boende, arbetsplatser, sociala ytor och rekreation i en och samma byggnad.

– Vi har länge attraherats av husets läge, dess form, detaljrikedom och inte minst den konstnärliga omtanken i den lilla parken. Här finns unika möjligheter att skapa ett attraktivt koncept som många av våra större hyresgäster efterfrågar för sina långväga medarbetare och samarbetspartners, säger Carl Michael Augustsson, chef stadsutveckling på Fabege.

– Hagahuset är en utvecklingsfastighet som passar bättre hos en projektinriktad ägare som Fabege, säger Anna Berfenstam, transaktionschef på AFA Fastigheter.

Tillträde sker den 1 februari 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Lediga Fastighetsjobb

Senast från Fastighetssverige Plus

Premiummärke öppnar hos noterad jätte

Uthyrning Hovleverantören väljer tung aktör som hyresvärd när man öppnar första butiken i Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY