Image
Peab byggstartar nu Klöverns Skeppet i Inre hamn i Karlstad. Hälften av de uthyrningsbara ytorna är uthyrda.
Peab byggstartar nu Klöverns Skeppet i Inre hamn i Karlstad. Hälften av de uthyrningsbara ytorna är uthyrda. Bild: Klövern

Peab byggstartar Klöverns Skeppet i Karlstad

Bygg/Arkitektur Bygget av Klöverns kontorshus Skeppet, med en bruttoarea om 22 000 kvadratmeter, är nu i gång. Hälften av den uthyrningsbara ytan är redan uthyrd, bland hyresgästerna finns Cash IT, Bröderna Olsson och Altran. Peab har fått uppdraget att bygga kontorsbyggnaden och kontraktssumman uppgår till cirka 255 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Oktober 2015

Fastigheten är belägen i Inre hamn, ett expansivt, vattennära område med fem minuters promenad till tågstationen och centrum. Huset, som har en bruttoarea om cirka 22 000 kvadratmeter, kommer att uppföras i fem våningar med garage i botten, ett entréplan med publika verksamheter, tre kontorsvåningar samt matsal, konferens och terrasser på plan fem.

Ungefär hälften av den uthyrningsbara ytan, om cirka 14 000 kvadratmeter, är uthyrd. Bland de nya hyresgästerna finns Bröderna Olsson som kommer att driva restaurang, café och konferens. Det Karlstadbaserade företaget Cash IT som arbetar med kassasystem, Altran – ett av Europas ledande konsultföretag inom IT samt Karlstadbaserade revisionsföretaget Ekonomernas hus. Även nätverket Näringslivets hus bestående av bland annat organisationerna Svenskt Näringsliv, Företagarna, Fastighetsägarna, Ung företagsamhet med flera har tecknat kontrakt för lokaler i huset. Klöverns eget koncept för kontorshotell, First Office kommer också att planeras i Skeppet.

Anders Gunnarsson, utvecklingschef och ägare på Cash IT, ser fram emot att husera nere i hamnen:
- Vi behöver lokaler som speglar företaget. Skeppets lokaler är moderna och flexibla så att de snabbt och enkelt kan ställas om för expansion eller andra förändrade behov i framtiden, detta är största anledningen till att vi flyttar.
Per Johansson, uthyrningsansvarig på Klövern:
- Att skapa bra service och en enkel tillvaro för våra hyresgäster och boende i området är vår ambition. Det är all service som tillsammans med husets unika utformning skapar ”framtidens arbetsplats”.

Peab har fått uppdraget att bygga kontorsbyggnaden och kontraktssumman uppgår till cirka 255 miljoner kronor.

Peab var först med att bygga bostäder i området.
– Vi gläds åt att även fortsatt få vara en del av områdets utveckling, säger regionchef Nils Staffansson på Peab.Projektet ska följa riktlinjerna för Green Building. Byggstart sker i oktober 2015 och projektet beräknas vara klart för inflyttning i juni 2017. Projektet orderanmäldes i fjärde kvartalet 2015.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här vill NREP handla för tre miljarder kommande halvåret

Bolag NREP har redan investerat för sex miljarder kronor i sin nya fond NREP Income+. Nu står man redo att spendera ytterligare tre miljarder kommande halvåret. Stefan Wallander, vd för NREP i Sverige, berättar om den öppna strukturen, hur mycket pengar man räknar med att resa i fonden och var man letar efter investeringsmöjligheter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY