Image

Gorosch igång – Svenska Bostadsfonden säljer

Transaktioner Svenska Bostadsfonden, med nye vd:n Daniel Gorosch, säljer fastigheter i Simrishamn till Axmil Fastighets AB.
Publicerad den 18 December 2018

Svenska Bostadsfonden har den 14 december 2018 avyttrat fastigheterna Läderfabriken 1-3, Uttern 1, Björnen 2-6 samt Vesslan 1 i Simrishamn.

Fastigheterna består av 330 lägenheter och köpare är Axmil Fastighets AB. Affärerna, som är genomförda i bolagsform, berör fonderna Svenska Bostadsfonden 11 AB samt Svenska Bostadsfonden 12 AB.

"Genom denna försäljning har vi bland annat avyttrat den största fastigheten i Svenska Bostadsfonden 11 AB, den fond som gör sin exit detta år. Vi har ägt fastigheterna i Simrishamn i nästan 10 år och har under dessa år förvaltat och förädlat fastigheterna enligt vår förvaltningsmodell. Vi tror att fastigheternas nya ägare, med sin långa erfarenhet som ägare och förvaltare av hyresfastigheter, kommer att fortsätta det långsiktiga arbetet med dessa fina fastigheter och den goda relationen med våra hyresgäster. Vi har under vår innehavstid sett Simrishamn som en mycket trivsam ort som fortsätter att utvecklas positivt," skriver Svenska Bostadsfonden i en kommentar.

Rådgivare till Svenska Bostadsfonden har varit Widehov Konsult AB och legal rådgivning från Bergman & Eek Advokat AB.

Legal rådgivare till köparen var Enckell Advokatbyrå AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige