Image
David Dahlgren.
David Dahlgren. Bild: Pixprovider

Gladsheim köper i Karlskoga

Transaktioner Gladsheim Fastigheter köper 76 lägenheter i Karlskoga för 51 miljoner kronor.
Publicerad den 17 Oktober 2019

Den totala ytan uppgår till 7 800 kvadratmeter, varav drygt 2 500 kvadratmeter utgörs av lokaler med framtida potential att konverteras till bostäder. Förvärvet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 51 miljoner kronor. Direktavkastningen bedöms uppgå till 5,8 procent. Säljare är Blibros Fastigheter AB, och tillträde sker i slutet av oktober. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till närmare 600 lägenheter.

– Det aktuella förvärvet blir Gladsheims tredje förvärv sedan starten i mars och utökar vår närvaro i Mälardalskorridoren mellan Stockholm och Karlstad. Fastigheterna har just de egenskaper Gladsheim söker, med starka mikrolägen, attraktiva hus för orten och goda möjligheter för oss att utveckla fastigheterna. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim Fastigheter.

Karlskoga är en attraktiv ort med sin bas i försvarsindustrin och en av Sveriges ingenjörstätaste städer. Sverige och omvärlden befinner sig i en rustningsperiod som gynnar Karlskoga och dess teknologiintensiva företag. Med 25 minuters bilresa till Örebro och 45 minuter till Karlstad finns även en närhet till universitet och regionstäder, samtidigt som man når Stockholm på två timmar med tåg.

– Modern teknologi i kombination med goda kommunikationer ger möjligheter för orter som Karlskoga att utvecklas starkt de kommande åren, och där vill vi vara med och skapa bra boendemöjligheter. Vi arbetar med flera intressanta förvärvsmöjligheter i Mälardalen och på annat håll och kommer att göra fler affärer under hösten, säger David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå och Amblin. Säljarens rådgivare var Croisette och Walthon Advokatbyrå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Walthon Advokater på Branschguiden

Läs mer om Walthon Advokater på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Kreditanalytikern: "Rekonstruktionshotet är inte överspelat för SBB"

Ekonomi/Finansiering På nytt står SBB:s ekonomi i fokus när likviditeten framåt ifrågasätts, denna gång av kredithuset Fitch. Fastighetssverige vände sig till Louis Landeman, chef för kreditanalys på Danske Bank, för hans åsikter om hur bolaget hanterat krisen så här långt och vilka utmaningar de har framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige