Image
David Dahlgren.
David Dahlgren. Bild: Pixprovider

David Dahlgren gör ny affär – köper i Arboga

Transaktioner Gladsheim har tecknat avtal om förvärv av ett bostadsbestånd med 186 lägenheter i Arboga för 115 miljoner kronor. Direktavkastningen bedöms uppgå till 5,1 procent. Tillträde sker i slutet av juni. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till drygt 500 lägenheter.
Publicerad den 17 Juni 2019

Förvärvet har skett i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 115 miljoner kronor efter avdrag för latent skatt. Beståndet omfattar 12 177 kvadratmeter och består till 86 procent av välskötta bostäder i bästa centrumläge. Säljare är Bengtwicksén AB.
– Förvärvet är Gladsheims andra sedan starten i mars och ger oss en etablering i Mälardalen att bygga vidare på. Fastigheterna har just de egenskaper Gladsheim söker, med bästa läge i stan och goda möjligheter för oss att utveckla fastigheterna. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger vd:n David Dahlgren och fortsätter:
– Arboga ligger mitt i en dynamisk tillväxtregion med en halvtimmes resa till Västerås, Eskilstuna och Örebro via motorväg eller tåg. En dryg timme med tåget så är man i Stockholm eller på Arlanda. Arboga har förutom sin egen kraft även en tilltalande pendlingsdynamik. Modern teknologi i kombination med bra kommunikationer skapar möjligheter för orter som Arboga att utvecklas starkt de kommande åren och där vill vi vara med och skapa bra boendemöjligheter.
– Vi arbetar med flera intressanta förvärvsmöjligheter i Mälardalen och på annat håll och kommer att göra fler affärer till hösten.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå, Amblin och Skeppsbron Skatt.

Säljarens rådgivare var Catella och Falkenborn Advokatbyrå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Setterwalls Advokatbyrå på Branschguiden

Setterwalls Advokatbyrå är en av Sveriges ledande affärsjuridiska fullservicebyråer med ett väl upparbetat internationellt nätverk. Du hittar våra kontor i de tre största städerna – Stockholm, Göteborg och Malmö.

Våra experter inom fastighetsrätt erbjuder affärsmässiga och juridiska lösningar med fokus på fastighetens hela ”livscykel” – från förvärv, exploatering, upplåtelse och finansiering till överlåtelse.

Vi ger råd till innehavare av lokal- och bostadsfastigheter samt till lokalhyresgäster. Bland våra klienter finns svenska och utländska fastighet...

Läs mer om Setterwalls Advokatbyrå på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY