Image
Gladsheim köper i Kungsör.
Gladsheim köper i Kungsör. Bild: Gladsheim

Gladsheim köper bostadsbestånd i Kungsör

Transaktioner Gladsheim Fastigheter har förvärvat ett bostadsbestånd i Kungsör. Beståndet utgörs av tio fastigheter med 83 procent bostäder och omfattar 82 lägenheter samt en mindre mängd lokaler. Förvärvet sker i bolagsform med ett underliggande fastighetsvärde om 70 miljoner kronor. Totala antalet kvadratmeter uppgår till 6 820 kvadratmeter. Direktavkastningen bedöms uppgå till 4,9 procent. Säljare är Fastighetsaktiebolaget Ormvråken AB. Efter förvärvet uppgår Gladsheims bestånd till drygt 880 lägenheter med ett fastighetsvärde om cirka 900 miljoner kronor.
Publicerad den 1 December 2020

– Förvärvet är Gladsheims första i Kungsör och kompletterar vårt tidigare bestånd i Arboga och Eskilstuna väldigt väl. Med Kungsörfastigheterna får vi en förvaltningsregion på över 450 lägenheter. Genom att finnas på flera orter i regionen skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas. Genom vår renoveringsmetodik och fokus på en trevlig boendemiljö kommer Gladsheim också kunna erbjuda attraktiva lägenheter med nyproduktionsstandard till en rimlig månadskostnad, säger David Dahlgren, vd på Gladsheim.

Kungsör ligger i centrum av Mälardalsregionen och har ett starkt geografiskt strategiskt läge. Inom 65 minuter når man till Stockholm, Eskilstuna, Örebro och Västerås. Inom 90 minuters restid från Kungsör arbetar och lever tre miljoner människor. Goda kommunikationer och läget vid Mälaren och närhet till vattnet gör Kungsör till attraktiv bostadsort.
– Med dagens teknik och inte minst rådande situation arbetar allt fler hemifrån och på distans, en trend som förväntas bestå även efter pandemin. Möjligheterna att skapa en bättre balans mellan arbete och familjeliv är goda. Möjligheterna att få ihop livspusslet och att bo i en mindre kommun samtidigt som man arbetar i en större kommun kommer fortsatt att vara goda eftersom resdagarna kommer att vara färre för många framöver, säger David Dahlgren.
– Sverige och världen står fortsatt inför stora utmaningar framöver. Bostäder förblir dock en trygg placering i sämre tider. Gladsheim står väl rustade med ett fokus på attraktiva bostäder i starka regioner, återhållsam belåning och starka kassaflöden, säger Fredrik Gynnerstedt, CFO på Gladsheim.

Gladsheims rådgivare i förvärvet var Setterwalls Advokatbyrå och Amblin.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige