Image
David Dahlgren.
David Dahlgren. Bild: Pixprovider

Gladsheim genomför nyemission

Bolag Gladsheim har genomfört en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Emissionen tillför bolaget ett kapital om 195 miljoner kronor före emissionskostnader. Emissionen har skett till senast rapporterade substansvärde och möjliggör fortsatt tillväxt. Inklusive den aktuella emissionen har Gladsheim emitterat aktier till ett värde om 335 miljoner kronor. Fastighetsvärdet före emissionen uppgår till cirka 440 miljoner kronor fördelat på 600 lägenheter, samt en mindre andel lokaler med konverteringspotential.
Publicerad den 25 Oktober 2019

– Ambitionen var att ta in 100-150 miljoner kronor, så intresset har vida överträffat våra förväntningar. Tillsammans med våra ankarinvesterare Coeli och Allba Holding har vi utökat kretsen av aktieägare och vi ser med tillförsikt fram emot de nya möjligheter som emissionen möjliggör, säger David Dahlgren, vd för Gladsheim Fastigheter.

Gladsheims fokus på bostäder i mellanstora svenska orter i tillväxtregioner med goda kommunikationer och i nära anslutning till universitet och regionhuvudstäder utgör en trygg investering i tider av ökande konjunkturosäkerhet. Samtidigt skapar den låga räntenivån och bristen på bostäder runt om i landet goda möjligheter till en attraktiv avkastning för våra aktieägare.

I tillägg till de mellanstora orterna arbetar Gladsheim med ett antal förvärv i universitets- och högskoleorter som på ett naturligt sätt binder ihop befintliga orter med den regionala tillväxtmotorn i Gladsheims förvaltningskluster. Arbetet med att expandera fastighetsportföljen har intensifierats och nya förvärv bedöms kunna presenteras inom kort.
– Genom att finnas på flera orter i regionen skapar vi möjligheter för våra hyresgäster att flytta inom vårt bestånd utifrån hur familjelivet utvecklas, avslutar David Dahlgren.

Gladsheims rådgivare i emissionen var Setterwalls Advokatbyrå.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige